Eurovizija tiesiogiai“ ir visos karščiausios naujienos vienoje vietoje – ČIA.

Silvester Belt gegužės 7-osios vakarą į sceną žengė 3-uoju numeriu. Jis buvo pasipuošęs raudonu sceniniu kostiumu – tuo pačiu, kaip ir repeticijos, vykusios pirmadienį, metu.

Silvester Belt pasirodymo akimirkos – galerijoje:

Silvester Belt pasirodymas pirmajame „Eurovizijos“ pusfinalyje šokdino ne tik konkurso gerbėjus prie televizijos ekranų ar esančius Malmės arenoje, bet ir žurnalistus. Šalia didžiosios salės esančiame žurnalistų centre skambant „Luktelk“ tvyrojo ypatinga atmosfera.

Finalas taip pat ne ką prastesnis – aidėjo plojimai. Akivaizdu, kad šių metų lietuvių daina tikrai paliko didžiulį įspūdį.

Akimirkos iš užkulisių Silvester Belt pasirodymo metu – vaizdo įraše:

S. Belt pasirodymas čia gausiai susirinkusius žurnalistus privertė ploti į taktą. Buvo ir panorusių pasišokti.

Prieš išvykdamas į Malmės areną atlikėjas pasakojo, kad yra puikiai nusiteikęs, yra pasiruošęs ir laimingas.

„Šiandien dieną pradėjome jautriai – daug emocijų viduje. Tačiau labai laukiu vakaro“, – sakė Silvester Belt.

Jis teigė, kad po pirmadienį vykusios repeticijos puikiai pailsėjo, draugai palepino grožio procedūromis ir nuramino, todėl pavyko puikiai išsimiegoti.

Tiesa, paklaustas, kaip vakar praėjo repeticija, vaikinas neslėpė, kad kiek keistai.

„Kaip ir jauti tas emocijas, bet žinai, kad tai nėra transliuojama ir ne iki galo tikra. Džiugu, kad kai repetuojant skelbė, kas patenka į finalą, mes patekome“, – juokėsi Silvester Belt.

Silvester Belt išvykimo į Malmės areną akimirkos – galerijoje:

Šiandien jis teigė jaučiantis, kad iš tikrųjų pateks į finalą ir viskas puikiai pavyks.

„Jau pradėjau jausti jaudulį, tačiau jis toks, kurį galiu kontroliuoti. Jis labai draugiškas ir tikrai neišmuš manęs iš vėžių“, – sakė Lietuvai atstovausiantis atlikėjas.

Arenoje jį atvyko palaikyti ir šeima: „Labai nekantrauju. Tikiuosi, pavyks neapsiverkti nuo tų emocijų. Ačiū labai visiems, pavarysim!“

Vasarį išplėšė pergalę nacionalinėse Eurovizijos“ atrankose

Delfi primena, kad vasario mėnesį, Klaipėdos „Švyturio“ arenoje vykusiame atrankų į „Euroviziją“ finale Silvester Belt paskelbtas laimėtoju ir apsijuosė Lietuvos vėliava. Iškart po filmavimo vykusioje spaudos konferencijoje atlikėjas pasidalijo pirmaisiais įspūdžiais.

„Esame labai laimingi, kad „Eurovizijos“ scenoje skambės lietuviška daina. Mes pasiruošę parodyti, kad nors ir esame maža šalis, bet galime nustebinti“, – spaudos konferencijoje kalbėjo Silvester Belt.

Pasiteiravus, kokia buvo pirmoji mintis, kai sužinojo, kad laimi kelialapį į konkursą Švedijoje, atlikėjas nustebino: „Tuščia. Visiška tuštuma. Norėjau tiesiog pabūti toje akimirkoje, pasimėgauti žmonių reakcijomis. Aš nežinau, ar matė televizijos žiūrovai, bet čia visi buvo atsistoję… Tai aš bandžiau sugerti tą visą gėrį“.

Silvester Belt prisipažino nematęs nė vienų konkurentų pasirodymo, kadangi mėgino suvaldyti užplūdusias didžiules emocijas. „Per visus pasirodymus sėdėjau užsidaręs kambariuke. Riedėjo laimės ašaros. Bandžiau nebeverkti“, – sakė jis ir prisipažino labiausiai palaikęs grupę „Shower“.

Silvester Belt pergalės akimirkos nacionalinėse atrankose – galerijoje:

Atlikėjas be galo džiaugiasi didžiuliu publikos palaikymu ir sako sulaukęs daugybės žinučių.

„Man žmonės rašė, kad naktimis atsikelia ir jiems skamba „Luktelk“. Tai tarsi virusas, – kalbėjo Silvester Belt. – Jau mačiau Europoje apžvalgų, kuriose apžvalgininkai mėgina dainuoti labai mielai tardami žodį „liuktelk“.

Atlikėjas patikino, kad daina „Luktelk“ yra visiškas jo charakterio atspindys. „Mano asmenybė yra visiškai kaip šita daina. Viduje ji rami, išlaikyta, liūliuojanti, tačiau išorėje kala ritmas. Viduje aš irgi labai ramus, nors ir mėgstu pasilinksminti“, – atviravo S. Belt.

Sulaukė užsienio žurnalistų pagyrimų

Pirmadienio vakarą Malmės arenoje vyko pirmoji generalinė repeticija, į kurią susirinko pirmojo pusfinalio dalyviai. Jos metu ant scenos lipusį ir audringą pasirodymą surengusį Silvester Belt gyrė čia susirinkę žiniasklaidos atstovai iš kitų šalių.

„Koks nuostabus apšvietimas. Nuostabiai atrodo. Klausant šios dainos bėgioja šiurpuliukai, norisi šokti“, „Ypač po tokios lėtos dainos. Tai nuostabu“, „Esu visiškas šios dainos fanas“, „Tikrai žadu prabalsuoti už jūsų atstovą“, – Delfi komentavo žurnalistai iš įvairių Europos šalių.

Scenoje pasirodęs Silvester Belt su daina „Luktelk“ privertė judėti, girdėjosi plojimai ir šūksniai.

„Ji guvus, jaunas, stilingas. O tas jo nosies papuošalas… nuostabu“, – pirmadienį atlikėją gyrė atstovė Liuksemburgui, Tali.

Tiesą pasakius, šis nosies papuošalas įsiminė daug kam. Panašu, kad drąsi stiliaus detalė buvo puikus sprendimas.

Žurnalistų komentarai apie Silvester Belt – vaizdo įraše:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)