Apie tai buvo pranešta oficialiame muzikantų puslapyje „Instagram“ tinkle.

Gegužės 25 d. „Kalush Orchestra“ paskelbė aukciono, kuriame buvo parduodamas pagrindinis dainų konkurso apdovanojimas, pradžią. Kova dėl krištolinio mikrofono buvo įnirtinga, dėl to aukciono finalas buvo nukeltas iš gegužės 28 į gegužės 29 d.

Statulėlė atiteko didžiausią sumą pinigų paaukojusiam asmeniui.

Netrukus aukciono organizatoriai išdidžiai pareiškė, kad trofėjus buvo parduotas už 900 tūkst. JAV dolerių (apie 840 tūkst. eurų).

„Eurovizijos“ statulėlę įsigijo „WhiteBit“. Tai yra Ukrainos bendrovė, valdanti kriptovaliutų biržą – internetinę prekybos platformą, kurioje galima pirkti, parduoti ir keisti kriptovaliutas.

Sekmadienį Berlyne vykusiame labdaros koncerte grupės lyderis Olehas Psiukas taip pat surengė loteriją savo firminei rožinės spalvos kepurei laimėti, o visas gautas lėšas irgi paaukojo Ukrainos kariuomenei.

Gegužės viduryje Turine vykusioje 66-ojoje „Eurovizijoje“ grupė „Kalush Orchestra“ laimėjo su daina „Stefania“, tapusi aiškia žiūrovų balsavimo nugalėtoja visoje Europoje.

Tokia ryški pergalė tarp dešimčių šalių žiūrovų buvo solidarumo Ukrainai pademonstravimas Rusijos invazijos fone. Rusijai dėl pradėto karo nebuvo leista dalyvauti konkurse.

Nuo 2008 metų „Eurovizijos“ dainų konkurso nugalėtojams kaip prizas įteikiama švedų dizainerio Kjellio Engmano sukurta stiklinio mikrofono statulėlė.

Originalią statulėlę saugo „Eurovizijos“ organizatorė – Europos transliuotojų sąjunga (EBU), ji paprastai eksponuojama EBU būstinėje Ženevoje. O konkurse laimėjusios dainos autoriai gauna mažesnę jos kopiją.

„Delfi“ primena, kad susitikti su Europos širdis pavergusia grupe bus galima ir specialiame koncerte.

„Kalush Orchestra“ pranešė, jog jau birželio 16 dieną surengs pasirodymą Lietuvoje.

Siekiant paremti Ukrainą, koncertą organizuojantis naujienų portalas „Delfi“ net pusė visos už bilietus surinktos sumos skirs fondui „Aš esu Ukraina“, kurį įkūrė Ukrainos ambasada Lietuvoje.

Daugiau apie koncertą galite skaityti paspaudę čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją