Šiemet itin atidžiai atrinktos žiniasklaidos priemonės, galėjusios dirbti turkio spalvos kilimo renginyje. Esą kiekvienais metais žmonių čia prisirenka tiek daug, kad nėra kur kojos įkelti. Todėl įsigalėjus naujoms taisyklėms, pakvietimus gavo ne visi.

Daliai po atviru dangumi dirbusių fotografų ir žiniasklaidos atstovų nepasisekė – įsismarkavus lietui visi permirko ir net neturėjo, kur pasislėpti. Tuo tarpu kitai daliai suteikta galimybė darbuotis viduje. Tiesa, dirbusiems viduje teko ilgiau palaukti – pavargus kojoms žurnalistai drąsiai sėdosi ant grindų čia pat rikiuodami ir daiktus bei striukes.

Vis dėlto laukti buvo verta – išdaliję krūvas interviu lauko zonoje, „Eurovizijos“ dalyviai vieni po kitų plūdo į vidų.

Stilingi, iššaukiantys, apnuoginantys apdarai, kur ne kur pasigirstančios eurovizinių dainų eilutės ir išraiškingi pasakojimai – konkurso dalyviai noriai atidavė duoklę žiniasklaidai.

Ne vienas interviu „Delfi“ davęs atlikėjas vos išgirdęs, jog esame iš Lietuvos už traukė: „Luktelk luktelk“. Panašu, kad atstovo Lietuvai Silvester Belt daina daug kam įsirėžė į atmintį.

Portugalijos atstovė ne tik prisiminė dainos žodžius, bet ir sklandžiai sudainavo nemažą priedainio dalį. Dėmesį patraukė ne tik vokalinės galimybės, bet ir įspūdinga apranga. Paklausta, ar po nerta suknele iš tiesų nieko nevilki, iolanda intrigavo: „Galvokite, ką norite - neišduosiu“.

„Luktelk“ dainavo ir albanė Besa. Atlikėja renginyje pasirodė dėvėdama įspūdingą suknelę, kurią vilkint jai prireikė asistento pagalbos. Paklausta, kokią žinutę neša jos apdaras, dainininkė pasakojo, kad jos įvaizdyje atsispindi dieviškumo bei Renesanso dvasia.

Tuo tarpu ekstravagantiškoji airė Bambi Thug neslėpė prastos savijautos. Restorane apsinuodijusi maistu, ji šeštadienį išvis niekur nesirodė. Geriau pasijuto tik ruošiantis konkurso atidarymo renginiui.

Na, o olandas Joost Klein džiugino neįtikėtinai gera nuotaika ir pokštais. Vienas komandos narių į renginį atvyko persirengęs viščiuku. Visoje salėje aidėjo šios kompanijos juokas.

Ispanę Nebulossa dalijant interviu lydėjo vertėjas. Anglų kalba beveik nekalbanti atlikėja išsiskyrė elegancija ir gracija.

Jau antradienį stebėsime pirmąjį „Eurovizijos“ dainų konkurso pusfinalį, kuriame pasirodys ir atstovas Lietuvai Silvester Belt. Visa karščiausia informacija tiesiai iš Malmės - specialiame „Delfi“ projekte ČIA.