Eurovizija tiesiogiai“ ir visos karščiausios naujienos vienoje vietoje – ČIA.

Pirmąjį pusfinalį stebintys žiūrovai sulaukė netikėto ir kiek nuogo šou. Ant scenos pasirodę suomiai ėmė nusirenginėti, bėgioti ir kitaip „išsidirbinėti“.

Tačiau panašu, kad šis jų pasirodymas sulaukė teigiamos susirinkusios publikos bei žiūrovų reakcijos.

Arenoje matyti besijuokiantys žiūrovai, o socialiniuose tinkluose pasirodė ir pirmosios žinutės apie audringą pasirodymą.

Windows95man

Delfi primena, spaudos konferencijoje, vykusioje po pirmojo pusfinalio, Silvester Belt padėkojo visiems, kurie už jį balsavo. Sulaukęs klausimo apie vaikystėje patirtas patyčias atlikėjas teigė, kad nori palaikyti visus žmonės, kurie jas patiria.

„Myliu jus visus iš visos savo širdies. O savo mažajam vidiniam vaikui norėčiau pasakyti: „Mažasis berniuk, tu perėjai per tiek daug negandų, niekada nesustok ir nepasiduok“, – sakė Silvester Belt.

Paklaustas, koks buvo didžiausias iššūkis jo eurovizinėje kelionėje, Lietuvai atstovaujantis atlikėjas nedaugžodžiavo teigdamas, kad tai – miegas.

Silvester Belt pasirodymas pirmojo pusfinalio metu:

Latvijos žurnalistas pastebėjo, kad kaimyninėje šalyje kyla daug diskusijų, kokios kalbos daina turėtų būti siunčiama į dainų konkursą. Sulaukęs klausimo apie argumentus Lietuvoje, Silvester Belt teigė, jog ir čia žmonės kalba, jog reikėtų siųsti užsienio kalba atliekamą kūrinį, nes kitaip jo niekas nesupras.

„Tačiau, tiesą sakant, vieninteliai žmonės, kurie taip mano, yra lietuviai. Visas pasaulis, visi žmonės, nepaisant lietuvių įsitikinę – mūsų kalba yra labai graži, nesustokite to daryti ir toliau. Nesigailiu dėl to, be to, lietuvių kalba prideda mistikos“, – sakė Silvester Belt.

Delfi primena, kad Švedijos mieste Malmėje vyksta 68-asis „Eurovizijos“ konkursas. Dėl nugalėtojo vardo varžosi atlikėjai iš 37 šalių.

Pirmajame pusfinalyje kelialapius į finalą iškovojo: Serbija, Portugalija, Slovėnija, Ukraina, Lietuva, Suomija, Kipras, Kroatija, Airija, Liuksemburgas.

Išvyskite tiesiogiai įamžintas Ž. Gedvilos pirmojo pusfinalio akimirkas galerijoje:

Šių metų konkurso naujovė – į pusfinalius įtraukti ir automatiškai finale pasirodančių šalių pasirodymai: konkurso šeimininkė Švedija ir didžiausiomis sumomis konkurso rengimą remiančios Jungtinė Karalystė, Prancūzija, Vokietija, Ispanija ir Italija. Nors jų pasirodymai bus įtraukti tarp pusfinalininkių, už jas balsuoti nebus galima.

Silvester Belt po spaudos konferencijos:

Lietuvos žiūrovai savo balsą galėjo atiduoti pirmajame pusfinalyje, kuriame pasirodė mūsų šalies atstovas, – balsuoti per tam skirtą laiką buvo galima trumpąja SMS žinute, internetu arba specialioje „Eurovizijos“ balsavimo programėlėje.

Dainų konkursą šiemet veda Holivudo žvaigždė ir legendinė „Eurovizijos“ veteranė Malin Akerman ir Petra Mede.

Pirmasis „Euroviziuos“ pusfinalis prasidėjo nuo trijų dainų konkurso favoritų, savo kūrinį atliko Eleni Foureira, kuri 2018 metais pelnė 2 vietą, švedų atlikėjas Eric Saade, 2011 metais pasirodęs su kūriniu „Popular“ ir ispanė Chanel, prieš metus nugalėjusi 3 vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)