Antradienį, gegužės 7 dieną, Lietuvos atstovas Silvester Belt „Eurovizijos“ scenoje atliks dainą „Luktelk“. Beveik dvi savaites Švedijoje, Malmėje esantis atlikėjas jau dalyvavo ne vienoje repeticijoje – po jų atlikėjas teigė esantis ramus ir laukiantis pasirodymo gyvai.

„Repeticijos scenoje praėjo geriau nei galėjome tikėtis. Ir Silvestro, ir komandos nuotaikos yra pakilios. Žinoma, yra nemažai dalykų kuriuos dar norėtųsi patobulinti, bet bendras vaizdas jau toks kurį galima rodyti žiūrovui ir nebus gėda. Ne kartą iš Eurovizijos kūrybinės grupės girdėjome pagyras, kad šiais metais Lietuvis pasirodymas yra labai profesionalus visomis prasmėmis“, – pranešime spaudai teigia Lietuvos delegacijos „Eurovizijoje“ vadovas Audrius Giržadas.

Kviečiame „Delfi“ skaitytojus prognozuoti ir spėti, kaip seksis Silvester Belt.

Gegužės antrąją savaitę Švedijos mieste Malmėje vyksiančiame 68-ajame „Eurovizijos“ konkurse dėl nugalėtojo vardo varžysis atlikėjai iš 37 šalių.

Atidarymo akimirkos:

Pirmasis pusfinalis LRT bus transliuojamas antradienį, 22 val. Pirmajame pusfinalyje 18 šalių atstovai pasirodys tokia tvarka: Kipras, Serbija, Lietuva, Airija, Jungtinė Karalystė, Ukraina, Lenkija, Kroatija, Islandija, Vokietija, Slovėnija, Suomija, Moldova, Švedija, Azerbaidžanas, Australija, Portugalija, Liuksemburgas. Šiame pusfinalyje savo balsą atiduoti galės ir Lietuvos žiūrovai.

Generalinės repeticijos akimirkos:

Antrasis pusfinalis bus transliuojamas ketvirtadienį, 22 val. Jame dalyvaujančios šalys pasirodys tokia tvarka: Malta, Albanija, Graikija, Šveicarija, Čekija, Prancūzija, Austrija, Danija, Armėnija, Latvija, Ispanija, San Marinas, Sakartvelas, Belgija, Estija, Italija, Izraelis, Norvegija, Nyderlandai.

Šių metų konkurso naujovė – į pusfinalius įtraukti ir automatiškai finale pasirodančių šalių pasirodymai: konkurso šeimininkė Švedija ir didžiausiomis sumomis konkurso rengimą remiančios Jungtinė Karalystė, Prancūzija, Vokietija, Ispanija ir Italija. Nors jų pasirodymai bus įtraukti tarp pusfinalininkių, už jas balsuoti nebus galima.

Didysis „Eurovizijos“ finalas bus transliuojamas gegužės 11 dieną, 22 val. Jame pasirodys 20 žiūrovų pusfinalių metu išrinktų šalių bei šešios šalys, į finalą patenkančios be balsavimo. Kaip ir pusfinalius, finalą ves kultinė „Eurovizijos“ veteranė Petra Mede ir Holivudo žvaigždė Malin Åkerman.

Lietuvos žiūrovai savo balsą galės atiduoti pirmajame pusfinalyje, kuriame pasirodys mūsų šalies atstovas, – balsuoti per tam skirtą laiką bus galima trumpąja SMS žinute, internetu arba specialioje „Eurovizijos“ balsavimo programėlėje. Finalo metu, pakeitus balsavimo sistemą, žiūrovai galės balsuoti nuo pat vakaro pradžios. Kaip įprasta, pusfinaliuose balsuos tik žiūrovai, o finale bus sumuojami šalių komisijų ir žiūrovų balai. Kiekvienas žiūrovas iš to paties įrenginio ar numerio gali balsuoti 20 kartų.

„Delfi“ skaitytojams siūloma ne tik speciali „Eurovizijos“ rubrika, kurioje galima rasti visas karščiausias naujienas iš Malmės, bet ir specialios laidos „Eurovizija: gal pagaliau?“. Pirmoje tiesioginėje laidoje antradienį 15 val. dalyvaus ne vieną atlikėją į „Euroviziją“ lydėjęs muzikos prodiuseris Lauras Lučiūnas bei dalyvių stilių aptarinėti mėgstantis ir dažnai kritikos nevengiantis dizaineris Aleksandras Pogrebnojus.

Eurovizija: gal pagaliau?

Prieš pat „Eurovizijos“ finalą šeštadienį, 21.30 val., per LRT lauks speciali programa „Silvester Belt – kelias iki „Eurovizijos“ (rež. Rolandas Masiulis, 2024 m.), kuri leis iš arčiau susipažinti su šių metų Lietuvos atstovu „Eurovizijoje“.

Konkursas, rengiamas Malmės mieste, yra ypatingas Švedijai – šiemet pasaulis mini 50 metų sukaktį po legendinės grupės „ABBA“ pergalės su daina „Waterloo“.

Visas karščiausias konkurso naujienas vienoje vietoje galite rasti „Delfi“ specialioje rubrikoje ČIA.