Viso balsavime dalyvavo net 18845 žmonės, kurie ne tik atidavė savo balsą mylimam atlikėjui ar grupei, bet ir dalijosi savo pastebėjimais, kritika ir komplimentais komentarų skiltyje.

Vertinant balsus, lydere vis dėlto išlieka Monika Marija. Jai pavyko surinkti net 40 procentų balsų su daina „Light On“ bei 8 procentus balsų su daina „Criminal“. Tačiau šiam balsavimui įpusėjus paaiškėjo, kad atlikėja finale pasirodys su pirmąja daina, o atsisakiusi dainos „Criminal“ ji užleis vietą atlikėjui Alen Chicco, kuris šiandien žiūrovus žada nustebinti atnaujintu pasirodymu.

Kadangi Alen Chicco sugrįžimas į „Eurovizijos“ atranką paaiškėjo gerokai vėliau, jo šiame balsavime nėra.

Užtikrintai antroje vietoje, remiantis DELFI skaitytojų balsais, įsitaisė atlikėjas Jurijus Veklenko, kuris atlieka dainą „Run With The Lions“. Jam atiteko net 26 procentai gerbėjų balsų. Tiesa, kaip skelbia lrt.lt, šią savaitę žiniasklaidoje nuskambėjo kaltinimai nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos dalyviui Jurijui.

Likus kelioms dienoms iki konkurso finalo paskelbta, kad jo daina „Run With The Lions“ buvo paviešinta gerokai anksčiau, nei leidžia konkurso taisyklės, todėl jis rizikavo diskvalifikavimu. Į Europos transliuotojų sąjungą (EBU) kreipęsi LRT atstovai šiandien pateikia atsakymą – Jurijus iš atrankos pašalintas nebus.

Penktadienį vyriausiasis „Eurovizijos“ prodiuseris Audrius Giržadas pranešė, kad Jurijus iš atrankos finalo pašalintas nebus.

„LRT konsultavosi su EBU, paaiškėjus, kad Jurijaus Veklenko atliekamos dainos demo versija buvo pasirodžiusi internete, tačiau EBU vertina ir priima sprendimą tik tuomet, kai daina nugalėtoja oficialiai yra pateikiama tarptautiniam Eurovizijos dainų konkursui, kadangi nenori daryti spaudimo Nacionalinės atrankos rengėjams ir dalyviams.

Tai reiškia, kad nėra jokio pagrindo keisti finalistų sudėties, ir kuri daina belaimėtų Nacionalinę atranką, kiekviena jų būtų nuodugniai vertinama EBU“, – sako A. Giržadas.

J. Veklenko vis dar yra laikomas vienu iš atrankos lyderių ir sulaukia didžiulio gerbėjų palaikymo. Kaip dar penktadienį DELFI TV tiesioginio eterio metu sakė „Eurovizijos“ dainų konkurso gerbėjų klubo atstovas Justas Buivydas, Jurijus Veklenko tapo tikru atrankų lyderiu, kurį puikiai vertino tiek komisijos nariai, tiek ir žiūrovai.

„Jei gerai prisimenu, Monika Marija niekada nebuvo susitikusi scenoje su Jurijumi Veklenko. Visur, kur dalyvavo Monika Marija, ji gavo aukščiausius balus tiek iš komisijos, tiek ir žiūrovų. Kai pasirodydavo Jurijus, aukščiausius balus gaudavo jis.

Remiantis lažybų bendrovėmis, favoritas buvo Jurijus, bet kai buvo atsisakyta dainos „Criminal“, viskas apsivertė. Monika Marija išlošė. Lažybininkai yra visiškai užtikrinti dėl Monikos Marijos pergalės“, – kalbėjo DELFI pašnekovas.

11 procentų visų skaitytojų balsų surinko ir trečiąją vietą balsavime užėmė viena linksmiausių „Eurovizijos“ atrankų grupių. „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ su daina „Mažulė“ taip pat pelnė nemažai dėmesio, o finale iš jų ir vėl tikimasi nepamirštamo šou.

Gerokai mažiau DELFI skaitytojų balsų atiteko Justinai Budaitei-Junai, Jurgiui Brūzgai, duetui „Henry & Tommy Modrič“, Jurgiui Didžiuliui ir Ericai Jennings bei Monikos Marijos dainai „Criminal“, kurios ji ir atsisakė.

Balsavimo rezultatai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (339)