Kartu su jais vyko ir laidos „Atrask žiemos sportą“ kūrybinė komanda. Kaprūne yra filmuojamos dvi paskutinės laidos, supažindinančios žiūrovus su olimpinėmis žiemos sporto šakomis.

„Džiaugiuosi, kad suradau operatorių Aidą Bubiną, kuris moka čiuožti su snieglente ir kartu filmuoti. Jam teko labai sunki užduotis, nes man kol kas sunku laviruoti ant snieglentės ir žiūrėti, kad neatsitrenkčiau į šalia čiuožiantį kolegą. Tiesa, jau du kartus kritome su kameromis, nes atsitrenkiau į operatorių. Laimei, atsipirkau mėlynėmis, o ne sąskaita už televizijos kamerą“, – šypsojosi V.Musvydaitė.

Kartu su Vlada dalyvauti stovykloje pasiryžo ir dvi jos draugės, kurioms taip pat netrūksta iššūkių. Etmė Kuliešiūtė pirmąjį kartą čiuožė su slidėmis, o Eglė Jokužytė bandė įvaldyti snieglentę.

„Įspūdžiai iš kelionės neišdildomi. Žaviuosi, kad instruktorius M.Širvinskas su slidėmis moko čiuožti ir neįgaliuosius. Sugalvojome kurti bendrą projektą, nes aš mokau neregius pažinti pasaulį per kvapus ir stengiuosi juos integruoti į socialinę aplinką“, – pasakojo E.Jokužytė.

Vienas iš Kaprūne filmuojamų laidų svečias yra daugkartinis Austrijos kalnų slidinėjimo čempionas Lois Reichholfas. Jis sutiko M.Širvinską ir V. Musvydaitę pamokyti akrobatinio slidinėjimo pradmenų.

„Neprisimenu, kada man taip drebėjo kojos, nes išmokti čiuožti su slidėmis turėjau per 15 minučių, kai kilau keltuvu. Ramino tik tai, kad šalia čiuožė Austrijos čempionas. Man labai pravertė kitų laidų filmavimų metu įgyti įgūdžiai, todėl jau po pusvalandžio mėginau šokinėti nuo tramplinų ir kartojau akrobatinio slidinėjimo pratimus. Žinoma, juos užbaigdavau gulėdama ant sniego“, – juokėsi V. Musvydaitė.

Snieglenčių instruktoriui L.Pačkauskui taip pat teko nelengva užduotis. Jis ne tik mokė žurnalistę čiuožti su snieglente, bet ir ragino atlikti pratimus, kurie padėtų pasiruošti snieglenčių pusvamzdžio čiuožimui.

„Išbandyti save snieglenčių pusvamzdžio sporte galima tik užsienyje. Lietuvoje kol kas tokios rampos nėra. Tai yra labai ekstremali olimpinė sporto šaka. Vlada kol kas yra naujokė, todėl pratimus atlikome ant kalno, o aš mėgavausi šuoliais ant rampos“, – pasakojo L.Pačkauskas.

Kalnuose V.Musvydaitė slidinėja pirmąjį kartą, todėl didžiausią įspūdį jai paliko ilgos nusileidimo trasos.

„Nuo vienos iš jų su Luku leidomės pusantros valandos, nes aš nuolat kritau. Tiesa, po dviejų dienų čiuožinėjimo su snieglente labiausiai skauda rankos, nes pati sunkiausia užduotis yra nukritus atsikelti“,– įspūdžiais dalinosi Vl.Musvydaitė.

Lietuvaičių nuotykius iš kalnų Austrijoje bus galima pamatyti laidoje "Atrask žiemos sportą“ vasario 13 ir 14 dienomis per TV6.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)