„Jei būčiau žinojęs, kad bus taip sunku, gal nebūčiau daręs. Dabar pagalvojau, jei sustočiau, viską uždaryčiau, ką aš veikčiau? Dainuoti visą laiką negali, daugiausia savaitgaliais. O čia įdomi veikla, daug įvairiausių sudedamųjų dalių – produktų tiekimas, indų plovimas, bendravimas su klientais. Įdomus dalykas“, – LNK laidoje „KK2“ kalbėjo Donatas.

Idėja atidaryti naują restoraną D. Balvočiui smogė iš pasalų. Jis pamatė skelbimą apie nuomojamas patalpas ir negalėjo susilaikyti.

„Buvo sunku gauti įrangą, susirinkti kolektyvą. Vėliau atsirado dvi pamainos, po to daugiau. Išvežiojame maistą į kitas šventes“, – sakė jis.

Donatas žino, kad kol žmogus gali, tol turi dirbti. Todėl nuo pirmos dienos restorane nevaidino viršininko ir dirbo visus darbus.

Donatas Balvočius ir Karolis Akulavičius

„Buvau ir padavėjas, ir valytojas, ir virėjas, ir sandėlininkas. Čia reikia dirbti viskuo. Kada reikia, tada dirbi. Kai išvažiuoju dainuoti, turiu nuostabų kolektyvą, kuris viską prižiūri“, – laidoje tikino grupės narys.

Į restoraną atėję svečiai stebėdavosi – negi dainininkas iškeitė mikrofoną į prijuostę?

„Pradžioje daug stebėjosi, klausė, ar čia įsidarbinau <...>. Kiekvienas darbas yra svarbus, kiekvienas darbas yra gerbiamas. Jei savaitgalį dainavau, tai nereiškia, kad negaliu šiukšlių išnešti ar ko nors pakrauti į konteinerį“, – sakė D. Balvočius.

Pradžia buvo sunki, nes Mažeikiuose nėra didelių klientų srautų, tad privilioti žmones žirnių sriubos aromatu sudėtinga.

„<...> Sriuba kainuoja 1,80 euro. Gali pavalgyti už 7, 5 ar 6 eurus“, – pabrėžė jis.

Donatas Balvočius

Už dienos pietus, kaip buvo pasakojama „KK2“ laidoje, D. Balvočius nusprendė neimti daug, bet restorane sukūrė prabangaus restorano atmosferą ir gamina didžiules porcijas.

„Pabandysiu tokį reikalą – išsirinksite pagrindinį dienos patiekalą ir sriubą. Pažiūrėsime, ar suvalgysite. Pas mus didelės porcijos. Jei pats valgau, tai reiškia skanu“, – sakė jis.

Dabar pas Donatą vyksta užsakomosios šventės, krikštynos ir gedulingi pietūs.

„Aš būčiau laimingas, jei gedulingų pietų pas mus nebūtų. Geriau krikštynos, vestuvės. Toks dviprasmiškas dalykas <...>“, – laidoje kalbėjo D. Balvočius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją