„Džiaugiuosi pagaliau vėl sugrįžęs namo. Matyt, reikėjo išeiti, kad sužinočiau, kur dirba geriausi žiniasklaidos profesionalai, kuriems rūpi darbo kokybė bei patys aukščiausi standartai", – sako Deividas, LRT pradėjęs dirbti 2002-aisiais, dar būdamas žurnalistikos studentu.

Ne vienerius metus LRT radijuje D. Jursevičius skaitė žinias, vedė autorines laidas. Vėliau žurnalistą iš radijo paveržė televizija – Deividas buvo vienas iš LRT televizijos naujienų veidų, kurį prisimena ir „Panoramos“, ir „Vakaro žinių“ žiūrovai.

Pirmoji į LRT sugrįžusio Deivido Jursevičiaus vedama „Laba diena, Lietuva“ šį trečiadienį išskirtinė – balandžio 17 dieną bus tiesiogiai transliuojamos vienos ryškiausių pasaulio politikių, buvusios Didžiosios Britanijos dukart premjerės, Margaret Thatcher (g. 1925) iškilmingos laidotuvės.

Jose dalyvaus keli tūkstančiai garbingų svečių iš viso pasaulio, tarp jų ir Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Pagrindinė iškilmių dalis vyks Londono Šv. Pauliaus katedroje. „Geležinės ledi“ karstą nešti patikėta kariškiams iš dalinių, kurie dalyvavo 1982-aisiais vykusiame Folklando kare.

Tiesioginės transliacijos iš Londono pradžia – 12 valandą. LRT televizijos studijoje transliaciją stebės politologai, ekspertai, viešojo gyvenimo apžvalgininkai. D. Britanijos premjero pareigas M. Thatcher ėjo ilgiau nei bet kuris kitas vyriausybės vadovas – net 11 metų, nuo 1979-ųjų iki 1990-ųjų. Kodėl pasaulio akyse M. Thatcher tapo griežtos, bet teisingos lyderės simboliu, o Britanijoje ją visuomet lydėjo ne tik palaikymas, bet ir arši kritika?

M. Thatcher mirė eidama 88-uosius balandžio 8 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)