Būtent taip nutiko šį savaitgalį Palangoje. Minios lietuvių suskubėjo į pajūrio kurortą atsivėsinti, pailsėti ir pašėlti. Dėl to jiems ir penktadienį, ir pirmadienį teko ilgas valandas praleisti automobilių spūstyse. Visgi, žvilgtelėjus į labiausiai perpildytų pasaulio paplūdimių TOP 10, neprošal prisiminti posakį „nevarykime Dievo į medį“.

Paplūdimiai įsikūrę šalia miestų, kuriuose didelė populiacija, perpildyti nuolatos, todėl nieko nebestebina, kai karštomis vasaros dienomis ar savaitgaliais juose nepavyksta rasti kampelio pasitiesti savo rankšluosčio, rašo weather.com. Tinklalapis pateikia 10 labiausiai perpildytų paplūdimių sąrašą, kuriuose pabūti verta, bet nerekomeduojama tiems, kurie negali pakęsti mąsinių susibūrimų.

1. Dameisha paplūdimys, Kinija

Vasarą dauguma Kinijos paplūdimių tampa traukos objektu. Dameisha – tai atviras paplūdimys, įsikūręs Šendženo mieste. Šis paplūdimys populiariausias mieste ir kiekvieną sezoną sutraukia minias žmonių. „Protu nesuvokiama, kaip gai būti tiek žmonių viename paplūdimyje. Atomobiliai stovėjimo aikštelėje šalia paplūdimių sustatyti šalia vienas kito, aikštelėje niekada nėra vietos,“ – weather.com sakė „TripAdvisor“ apžvalgininkas Gregas.

2. Ipanema paplūdimys, Brazilija

Pasauliniu mastu šis paplūdimys išgarsėjo po dainos „The girl from Ipanema“ (liet. Mergina iš Ipanemos ). Šis paplūdimys įsikūręs Rio de Žaneire ir yra antras pagal populiarumą paplūdimys visoje Brazilijoje, rašo weather.com. Paplūdimys skirtas norintiems aktyviai praleisti savo laiką. Tiems, kurie nusiteikę mėgautis tik saulės voniomis ir maudynėmis – derėtų paieškoti kitos vietos.

3. Beau Rivage paplūdimys, Prancūzija

Paplūdimys įsikūrės Nicoje, turistų itin pamėgtame mieste. Viduržemio jūros regiono klimatas poilsiautojus džiugina saulėtomis dienomis, šiame regione tokių būna bene 300 per metus. Ypač vasarą šis paplūdimys tampa traukos vieta vietiniams, turistams ir šeimoms. Jis būna perpildytas nuo ankstyvo ryto.

4. Rabato paplūdimys, Marokas

Maroko sostinėje Rabate įsikūręs itin populiarus pusmėnulio formos paplūdimys. Kadangi mieste gyvena daugiau nei 1,2 mln. Žmonių visai nenuostabu, kad paplūdimys vasarą būna sausakimšas.


5. Bondi paplūdimys, Sidnėjus

Tai vienas iš populiariausių paplūdimių Asutralijoje. Šis paplūdimys – simbolinis Sidnėjaus traukos objektas. „Šis paplūdimys pilnas tiek anksti ryte, tiek vakare ar naktį“, - rašo Sydney.com. Nors čia – geltonas smėlis, žalsvai melsvas vandenynas ir puikios bangos, žavinčios banglentininkus, dauguma apsilankiusiųjų teigia, kad šis paplūdimys per daug perpildytas.

6. Brighton paplūdimys, Anglija

Tai viena žinomiausių poilsio vietų pietų Anglijos pakrantėje, visai netoli pietinės Londono dalies, todėl nieko keisto, kad vos tik prasidėjus vasarai daug Londono gyventojų skuba į šį paplūdimį ir paverčia jį viena labiausiai perpildyta vieta visoje šalyje.

7. Haeundae paplūdimys, Pietų Korėja

Paplūdimys, įsikūręs Busan mieste, turbūt populiariausias visoje Pietų Korėjoje. Jis sutraukia tūkstančius lankytojų kiekvienais metais ir būna ypač sausakimšas nuo birželio iki rugpjūčio. sakė „TripAdvisor“ apžvalgininko teigimu, šaime paplūdimyje sunku rasti vietos net paplaukioti, rašo weather.com.

8. Durres paplūdimys, Albanija

Durres paplūdimys – tai didžiausias ir labiausiai lankomas paplūdimys Albanijoje. Ši vieta daugumai aplinkinių gyventojų pagrindinis vasaros ir savaitgalių kelionių tikslas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)