Be abejo, vasara Paryžiuje – pats turistinio sezono įkarštis, todėl tikėtis susirasti skrydį į abi puses už 50-200 litų tikrai neverta. Juo labiau – savaitgalio išvykai. Tačiau sumaniai susiplanavus kelionę, apsilankyti čia porai dienų galima mažiau nei už 600 litų asmeniui.

Ryanair“ organizuojamų skrydžių iš Vilniaus į Buvė (apie 70 kilometrų į šiaurę nuo Paryžiaus) oro uostą kainos rugpjūtį ir rugsėjo pradžioje kai kuriomis dienomis siekia daugiau nei šešis šimtus litų - skrendant į abi puses. Paieškojus pigiausio varianto, paaiškėja, kad šiuo metu labiausiai įkandama dviejų dienų kelionė rugpjūčio 14-16 dienomis. Išskristi tektų trečiadienį, o sugrįžti – penktadienį. Pats skrydis kainuotų apie 332 litus asmeniui, o pigiausią viešbutį dviem naktims išsinuomoti pavyktų už 180 litų.

Pridėjus 80 litų kelionei į abi puses nuo Buvė iki Paryžiaus Gare du Nord stoties gauname 592 litus žmogui už kelionę ir apgyvendinimą. Žinoma, dviejų dienų pirmajam susipažinimui su miestu vargu ar užtektų, tačiau norintiems būtent vasaros metu nebrangiai ištrūkti į Paryžių bent ankstyvam savaitgaliui variantas tikrai neblogas.

Skrendant su tuo pačiu maršrutu reisus vykdančiu „WizzAir“ operatoriumi rugpjūčio 28 – rugsėjo 4 dienomis, lėktuvo bilietai ten ir atgal kainuotų 318 litų asmeniui. Įskaičiavus kelionės iš oro uosto ir nakvynės išlaidas, vasaros palydėjimas ir savaitės pasibuvimas Paryžiuje vienam žmogui atsieitų 1028 litus.

Stabilesnes kainas siūlanti aviakompanija „airBaltic“ bet kuriomis aptariamo laikotarpio dienomis pasiūlys skrydžius iš Vilniaus į abi puses su persėdimu Rygoje už 950 litų. Tiesa, ši oro linijų bendrovė vykdo skrydžius į arčiau Paryžiaus centro esantį Šarlio De Golio oro uostą, tad pasirinkus ją, pavyktų sutaupyti 80 litų, kuriuos tektų išleisti nuo oro uosto keliaujant traukiniu. Atsižvelgus į tai, dviejų dienų išvyka į Paryžių, su „airBaltic“, kainuotų 1030 litų, o savaitės – 1580 litų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)