Nors keliautoją, atvykusį iš mūsų kraštų čia neabejotinai ištiks didesnis ar mažesnis kultūrinis šokas, dauguma turistams pritaikytų poilsio zonų šioje šalyje nudžiugins bet kurį europietį jam puikiai pažįstamomis detalėmis – nuo aukšto lygio aptarnavimą siūlančių prekybos centrų iki itin gerai veikiančio belaidžio interneto viešbučiuose.

Nuo civilizacijos leidžianti atitrūkti egzotika – maudynės turistams puikiai pritaikytuose žaviuose paplūdimiuose Atlanto vandenyno pakrantėje. Nors priėjimas prie vandens čia – prižiūrimas vietinių, o kai kuriuose pliažuose galite netgi rasti budinčius gelbėtojus, žmonių čia žymiai mažiau negu bet kuriame populiariame Europos ar Šiaurės Afrikos kurorte, be to besimėgaujančius saule ir jūra čia supa žmonių beveik nepaliesta laukinė gamta.

Tiesa, pasinėrę į maudynes viename iš Gambijos paplūdimių, nepamirškite, kad Atlanto vandenynas šioje vietoje – itin nenuspėjamas, o dažnai pasireiškiantys smarkūs vėjai ir stiprios vandens srovės kels iššūkius net patyrusiam plaukikui. Tad, ir tuo atveju, jeigu labai gerai pasitikite savo jėgomis, brisdami į vandenį, geriau nenutolkite pernelyg toli nuo kranto.

Kitas, saugumo sumetimais, itin rekomenduojamas keliaujantiems į Gambiją dalykas – visame Vakarų Afrikos regione ne be pagrindo primygtinai siūlomi skiepai nuo geltonosios karštligės bei vietinių meningito sukėlėjų. Keliaujantiems į Gambiją antroje kalendorinių metų pusėje, verta prisiminti ir apie šiuo laikotarpiu čia žymiai dažniau pasitaikančius maliarijos atvejus.

Lankydamiesi Gambijoje, jokiu būdu nepraleiskite progos paragauti vietinio maisto ir gėrimų – pavyzdžiui, turistų itin vertinamo čia pat verdamo Julbrew alaus arba palmių vyno – fermentuoto gėrimo, gaminamo iš palmių sulčių. Tiesa, pastarasis labiau paplitęs kaimo vietovėse, o išsiruošę į jas nuomotu automobiliu, būtinai pasirūpinkite tokia transporto priemone, kuri turėtų keturis varomuosius ratus – prasti Gambijos keliai stebina net visko mačiusius atvykėlius, o asfalto danga čia – tikra retenybė.

Itin patrauklų pasiūlymą kelionei į Gambiją iš Europos šiuo metu pateikia olandų turizmo agentūra „Arke“. Užsisakydami kelionę šia kryptimi, skrydį iš Amsterdamo į Gambijos Banjulo didmiestį ir atgal, pervežimus iš ir į oro uostą bei keturioliką nakvynių keturių žvaigždučių viešbutyje gautumėte vos už 529 – 549 eurus (1824-1894 litus).

Apgyvendinti būtumėte Baobab Holiday Resort komplekse, geriau nei gerai įvertintame kitų poilsiautojų iš Europos. Nuo vietos, kurioje įsikūrę apartamentai – ranka pasiekiamas tiek smėlėtas paplūdimis, tiek turistams pritaikyti prekybos centrai.

Geriausia kainos prasme data, išvykimui iš Amsterdamo – spalio 21-oji. Būtent tada prasidedanti kelionė mažiausiai pastebimai palengvins Jūsų piniginę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją