Gruodžio 8 dieną atnaujintoje Kauno sporto halėje D. Danyla narve susikaus su prancūzu Alexisu Laugeois.

Į profesionalų narvą D. Danyla sugrįžo po 3,5 metų pertraukos šių metų rugsėjį, kuomet UTMA narve po trijų raundų teisėjų sprendimu buvo pripažintas laimėtoju kovoje su britu Luke'u Baru.

„Iki šiol pamenu emocijas, kurios užliejo po pergalės, – sakė D. Danyla. – Į vieną vietą suplūdo viskas, ko laukiau ilgiau negu trejus metus. Įgyvendinau savo svajonę sugrįžti į narvą, padariau viską, ką norėjau. Gal kova ir nebuvo tokia, kokios tikėjausi – planas buvo kiek kitoks, buvo ir situacijų, kuriose jaučiau, kad galiu baigti kovą anksčiau laiko. Bet visgi svarbiausia ne tai. Didžiuojuosi, kad sportavau, kad pasirengiau kovai, išėjau į narvą ir iškovojau pergalę prieš tikrai gerą priešininką. Atvirai? Niekam nieko nenorėjau įrodinėti. Man buvo svarbu įrodyti sau, kad galiu. Dabar žinau, kad galime važiuoti toliau".

D. Danyla prisipažino, kad tą akimirką, kuomet buvo paskelbtos kovos laimėtoju, jau žinojo, koks turi būti laukiantis kelias.

„Užsikūrė variklis, – nusijuokė kovotojas. – Tiesą pasakius, jis užsikūrė jau žengiant į narvą. Tiesiog emocijos sugražino tą seniai nepatirtą jausmą. Supratau, kad esu ten, kur turiu būti. Žinau, kad kelias į sugrįžimą buvo ilgas – sunkiai reikėjo lipti į kalnus, vėliau kristi, vėl lipti".

Paklaustas, kuo liko nepatenkintas kovoje su L. Baru, kaunietis ilgai negalvojo: „Viskas buvo gerai parengta, tačiau gal pritrūko tikslumo... Bet gal nepradėkime. Kiekvienoje savo kovoje matau klaidas".

D. Danyla prisipažino, kad jau daugiau negu dešimt kartų peržiūrėjo savo kovą su L. Baru – iš pradžių buvo smagu, o vėliau buvo pradėta klaidų analizė. „Tai normalu, jei nematai savo klaidų, reiškia, kažkas tikrai yra blogai su tavimi pačiu, – nusijuokė kovotojas. – Pamačiau daug klaidų, kurias taisome... Vertinimas? 7 iš 10. Ar čia gerai? Tik pasakysiu, jei nebūčiau savikritiškas, vargu ar būčiau kažko pasiekęs koviniame sporte. Gebu būti savikritiškas, visada išklausau trenerių pastabas".

Kovotojas džiaugėsi, kad dabar dirba su broliais Herkumi ir Nauriu Lukošiūnais, kuriais visiškai pasitiki.

„Jie labai gerai mato kovas, studijuoja priešininkus ir sugeba mane nukreipti kita linkme kovoje. Paskutinėje savo kovoje girdėjau jų pastabas, viską dariau ir viskas pasiteisino, – sakė D. Danyla. – Pasitikiu jais visiškai. Dirbame kartu ir vertinu jų darbą. Netikiu, kad galime pralaimėti, kai esame kartu".

Sulaukęs klausimo apie būsimą priešininką, D. Danyla prisipažino: „Nebus lengva, jis tikrai labai geras, stiprus, tačiau planą turime".

„UTMA Winter Edition" narve gruodžio 8 dieną žiūrovai pamatys geriausius šalies kovotojus: „Prelims" turnyre dėl didžiojo piniginio prizo kausis keturi perspektyvūs šalies kovotojai, į narvą žengs Raimondas Krilavičius, Dovydas „Rimkenzo" Rimkus, Laurynas Urbonavičius. Žiūrovams bus suteikta galimybė pabendrauti su pasaulio bokso čempionu bei UTMA prekės ženklo ambasadoriumi Eimantu Stanioniu.

Į renginį bilietus galima įsigyti ČIA, o tie, kuriems nepavyks pamatyti reginio gyvai Kauno sporto halėje, galės tai padaryti nuotoliniu būdų prie savo kompiuterių ar TV ekrano, nes turnyras bus transliuojamas portale Delfi.lt, daugiau informacijos ČIA.