Tikslas – dovanoti šventę nuo karo nukentėjusiems

Gerumo šventės organizatorius Laurynas Šeškus sako, jog šis vakaras ne tik dovanoja vaikams kalėdinę nuotaiką, bet ir primena mums visiems, kad baisus karas dar nesibaigė. Todėl L. Šeškus skatina palaikyti Lietuvoje prisiglaudusius ukrainiečius.

„Kažkuria prasme, tai liūdnas vakaras, bet drauge ir džiaugsmingas. Liūdnas, nes mes ukrainiečių vaikų Kalėdas turime švęsti Vilniuje, o ne Kijeve. Labai tikiu, kad po metų Kalėdas mes jau švęsime Ukrainos sostinėje. Tačiau dabar mes švenčiame čia, Vilniuje.

Raginame nepamiršti, kad šie žmonės (ukrainiečiai – red.) ne savo noru čia atsidūrė, kad jie čia pateko dėl visų karo baisybių, nesąžiningos agresijos jų atžvilgiu. Todėl kviečiame prisiminti, jog ukrainiečiai yra šalia – paskambinti jiems, pakviesti kažkur nueiti, švęsti ar tiesiog pabūti drauge.“

„Norfa“ skyrė dosnią finansinę paramą

Nuo pat karo pradžios įvykiams Ukrainoje neabejingo prekybos tinklo „Norfa“ vadovas Dainius Dundulis teigia besidžiaugiantis L. Šeškaus organizuojamais profesionaliais renginiais, prie kurių prisideda ir pati „Norfa“, remdama ukrainiečius. Tad ir šį kartą nusprendė nelaužyti tradicijų bei tapti vienais pagrindinių renginio rėmėjų.

Lietuviškas prekybos tinklas „Norfa“ skyrė dosnią finansinę paramą, už kurią vaikams buvo perkamos dovanėlės, skanėstai ir visa kita, kas būtina, kad šventė įvyktų. Visu tuo rūpinosi šimtai susirinkusių savanorių.

Renginys „Švęskime Šv. Kalėdas kartu!“, skirtas Ukrainos ir Lietuvos vaikams

Pasaka L. Šeškaus, renginio dalyviams buvo skirtas ne tik nemokamas koncertas, karštas šokoladas, bet savanoriai iškepė ir išdalijo Ukrainos bei Lietuvos vaikams apie 50 tūkst. spurgyčių.

Šventėje taip pat pasirodė Kalėdų senelis, vaikų pamėgta filmuko herojė Elza ir didysis Nykštukas, kvietę visus linksmintis ir užkandžiauti. Dovanos, saldainiai, gera nuotaika – ko daugiau reikia, tiesa? O Kalėdų senelis dar pridėjo ir palinkėjimą vaikams: „Skaitykite knygas, kaip tai senoviškai beskambėtų, arba guglinkite istoriją. Žinokite istoriją ir geriau jos nekartokite, nes yra blogų vaikų, kurie ją kartoja.“

Renginys „Švęskime Šv. Kalėdas kartu!“, skirtas Ukrainos ir Lietuvos vaikams

Priminimas – nepamiršti rūpintis šalia esančiais

Renginio organizatorius L. Šeškus linki ir po šventinio laikotarpio nelikti abejingiems įvykiams Ukrainoje.

„Priminkite kitiems, ypač sau, kad neužsimirštumėme. Viskas tampa tarsi įpročiu, natūraliu dalyku. Atrodo, gyvenimas tęsiasi čia, o karas – kažkur kitur, dar kažkokie pabėgėliai, aš čia niekuo dėtas... Taip neturėtume mąstyti, tačiau ne paslaptis – mes visi tą kartais pajaučiame.

Renginys „Švęskime Šv. Kalėdas kartu!“, skirtas Ukrainos ir Lietuvos vaikams

Tačiau nežiūrint tai, mes vis tiek sugebame susitelkti ir drauge daryti gerus darbus. Štai Delfi mielai sutiko viešinti šią palaikymo akciją, „Norfa“ tapo it Kalėdų seneliu su maišu gėrybių, taip pat Vilniaus miesto savivaldybė. Kiekvienas turime priminti – padėkime skleisti gerumą, padėkime šalia esantiems“, – sakė L. Šeškus.