Grilio sezonas – tikras malonumas visiems, kurie mėgsta šašlykus, dešreles, keptas daržoves ir kitus gardžius patiekalus. Šiais laikais žmonės ant grotelių kepa beveik viską – net arbūzus. Tačiau specialistai teigia, kad ant grilio galima kepti toli gražu ne viską. Ar žinote, kokių maisto produktų g...
tofu
17 straipsnių
Nuo pat vaikystės mums tėvai kartojo, kad reikia gerti pieną, jei norime užaugti stiprūs ir turėti tvirtus kaulus. Pienas tikrai aprūpina organizmą jam būtinu kalciu, ypač gerinančiu kaulų būklę. Nekyla abejonių, kad šio produkto teikiama nauda sveikatai didžiulė, tik ar tikrai nėra kitų, net geresn...
Paprastas ir greitas saldžiarūgštis patiekalas, kuris bus skanus tiek su virtais ryžiais, tiek su azijietiškais makaronais, tiek ir vienas!
Ar teko girdėti apie tofu? Tai – sojos pupelių sūris, ypač populiarus Azijos kraštuose. Tofu sūris pasižymi dideliu kiekiu baltymų, todėl yra itin mėgstamas vegetarų. Juo drąsiai mėgaujasi ir norintys numesti svorio, kadangi 100 gramų tofu sūrio yra vos 75 kalorijos. Vis dėlto, didžioji dalis žmonių...
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų recep...
Ruduo – moliūgų metas. Tad verta išmėginti labai gardžią moliūgų sriubą. Sriuba labai gardi ir maistinga.
„ Tofu “ – sojų varškės sūris gali būti naudojamas daugelyje patiekalų. Jis plačiai naudojamas Azijos virtuvėse salotoms, sumuštiniams paruošti, įvairiuose kepiniuose, konditerijoje.
Dėl koronaviruso amerikiečių mėsos perdirbimo įmonės tapo dar rizikingesnės nei įprastai; kilus protrūkiui, kombinatai buvo priverstinai uždaromi, o tai savo ruožtu privertė gamintojus griebtis galvijų eutanazijos. Vartotojai, ieškantys baltyminių maisto produktų, staiga išvydo priešais save ištuštė...
Pasigaminkite tofu ir avinžirnių troškinį stir fry.
Azijietiško stiliaus makaronai su riešutų sviesto padažu, kuriuos lengvai pasigaminsite namie.
Šis receptas patiks naujų skonių ir įvairovės ieškantiems, tiems, kam pabodo šašlykai ir kiti tradiciniai grilio patiekalai. Gaminimas labai paprastas, o patiekalas gardus, tinkantis tiek nevalgantiems mėsos, tiek visavalgiams. Receptą ruošė maisto tinklaraščio „Follow your spoon“ autorė Paulė Tamaš...
ETT: augaliniai produktai negali būti parduodami vartojant žodžius „pienas“, “sviestas“, “„sūris“ (15)
Augalinės kilmės produktai, kaip soja ar tofu, negali būti parduodami jų produktų pavadinimuose vartojant tokius pienininkystės terminus, kaip „pienas“, “sviestas“, “„sūris“, nusprendė Europos Teisingumo Teismas.
Mitybos specialistė, sulieknek.lt kūrėja Vaida Kurpienė ir praktinių sveiko maisto kursų gaminimo vadovė Aistė Švetkauskė parodė, kaip pasigaminti sveiką ir gardų žiedinių kopūstų troškinį. V. Kurpienė pažymi, kad šiame patiekale gausu imunitetą stiprinančių medžiagų, ir rekomenduoja iškart pasigami...
Archeologų radiniai byloja, kad Kinijoje alus pradėtas gaminti dar 2300 metų prieš mūsų erą, o žaibiškai išpopuliarėjo vos prieš šimtmetį. Daugiausiai šioje šalyje pagaminama ir suvartojama šviesaus alaus, tačiau kai kuriuose baruose galima užsisakyti ir tamsaus kinietiško alaus.
Sojų varškė arba sojų sūris - tofu - vienas populiariausių produktų Kinijoje ir Japonijoje. Ypač mėgstamas lieknėjančių moterų ir vegetarų.
Tofu - sojų varškė arba sojų sūris. Vienas populiariausių produktų Kinijoje ir Japonijoje. Ypač mėgstamas lieknėjančių moterų ir vegetarų.