sušiai

sušiai

Sušis (suši; jap. 寿司 arba 壽司, 鮨, 鮓, 寿し, すし) – saldžiu acto mišiniu pagardinti ryžiai su termiškai neapdorotomis (žaliomis) jūros gėrybėmis (žuvimi); vieno kąsnio užkandėlė, patiekiama susuktų ritinėlių forma. Sušis yra japonų nacionalinis patiekalas, dar vadinamas „japoniška duonele“. Bendruoju terminu „suši” paprastai vadinamas bet koks patiekalas iš virtų ryžių, pasaldintų ryžių actu. Sušis valgomas lazdelėmis; nedalijamas, nepjaustomas peiliu ir nesmeigiamas šakute, kad nebūtų išardytas.

Brangiausi pasaulio restoranai: už vakarienę vienam asmeniui tenka pakloti nuo 300 iki 1500 eurų – ištaigingiausią rasite Ispanijoje

Ar galite sau leisti visą savo atlyginimą išleisti trijų valandų vakarienei ? Tikriausiai ne. O jei tai yra restoranas Prancūzijoje, kuris jau...

Niujorke rožinis sušių restoranas neatsigina lankytojų: eilės pavalgyti čia laukia daugiau nei tūkstantis žmonių

Ankstyvas vakaras, į naują japonišką restoraną „Sushidelic“ pradeda rinktis lankytojai. Kai birželio 28-ą restoranas atsidarė, laukiančių...

Nuostabiu rezultatu pasaulio čempionatą pradėjusi Meilutytė: gal samurajų dvasia nusileido specialiai Delfi iš Fukuokos (2)

Pasaulio plaukimo čempionatą Fukuokoje ankstų pirmadienio rytą itin sėkmingai pradėjo Rūta Meilutytė . 26-erių kaunietė užtikrintai laimėjo...

„Sushi city“ jau 10 metų Lietuvoje: atskleidė, kodėl trečiadieniais sulaukiama daugiausiai klientų ir kurie sušiai TOP viršūnėje

Greitojo japoniško maisto restoranų tinklo „Sushi city“ vadovė Nemyra Siaglo teigia, kad sušiai buvo ir yra vienas mėgstamiausių jos šeimos...

Vasaros sezono atidaryme prie Baltojo tilto – būrys garsenybių: akį traukė elegantiškas Ingos Stumbrienės įvaizdis (2)

Ketvirtadienio vakarą gausus būrys žinomų pramogų ir verslo pasaulio veidų susirinko prie Vilniaus Baltojo tilto – čia įvyko didysis vasaros sezono...

1 2 3 4 5 6 7 8 9