Sušis (suši; jap. 寿司 arba 壽司, 鮨, 鮓, 寿し, すし) – saldžiu acto mišiniu pagardinti ryžiai su termiškai neapdorotomis (žaliomis) jūros gėrybėmis (žuvimi); vieno kąsnio užkandėlė, patiekiama susuktų ritinėlių forma. Sušis yra japonų nacionalinis patiekalas, dar vadinamas „japoniška duonele“. Bendruoju terminu „suši” paprastai vadinamas bet koks patiekalas iš virtų ryžių, pasaldintų ryžių actu. Sušis valgomas lazdelėmis; nedalijamas, nepjaustomas peiliu ir nesmeigiamas šakute, kad nebūtų išardytas.
Ar galite sau leisti visą savo atlyginimą išleisti trijų valandų vakarienei ? Tikriausiai ne. O jei tai yra restoranas Prancūzijoje, kuris jau...
Ankstyvas vakaras, į naują japonišką restoraną „Sushidelic“ pradeda rinktis lankytojai. Kai birželio 28-ą restoranas atsidarė, laukiančių...
Pasaulio plaukimo čempionatą Fukuokoje ankstų pirmadienio rytą itin sėkmingai pradėjo Rūta Meilutytė . 26-erių kaunietė užtikrintai laimėjo...
Greitojo japoniško maisto restoranų tinklo „Sushi city“ vadovė Nemyra Siaglo teigia, kad sušiai buvo ir yra vienas mėgstamiausių jos šeimos...
Ketvirtadienio vakarą gausus būrys žinomų pramogų ir verslo pasaulio veidų susirinko prie Vilniaus Baltojo tilto – čia įvyko didysis vasaros sezono...