šitakio grybai

Žmogaus organizmo sveikatą atspindi ir sveikos dantenos: 12 jas stiprinančių maisto produktų

Sveika burna – vadinasi, graži šypsena ir puiki savijauta, nes dantenų ligos nėra vien estetinė problema – jos dažniausiai rodo vienokius ar...

Nuo eksperimentų Molėtų miškuose iki laboratorijos Vilniaus rajone: šeimos užauginti gurmaniški grybai virs kai kuo netikėtu

Covid-19 pandemijos metu miškingame ir ežerais turtingame Molėtų rajone Audriui Bražėnui toptelėjo mintis, šiandien virtusi sparčiai augančiu...

Stebuklingi grybai – pasodinai, derliaus rinkti nereikia, bet paramai gauti tinka nuostabiai (3)

Lietuvoje naujas bumas – vis daugiau norinčių auginti japoniškus grybus. Kai kurie ūkininkai sako, kad kada nors, kai jie užaugs, juos bus galima...

Aukštaitiškame ūkyje – japoniškų grybų gėrybės: už kilogramą reiktų sumokėti 15 eurų

Tradiciniame lietuvių ūkyje pastaruoju metu ėmė populiarėti iš Rytų Azijos atkeliavę grybai šitakiai, kitaip – valgomieji danteniai....

Pareigūnas su šeima ėmėsi auginti smidrus: didoka kaina pirkėjų neatbaido (2)

Dar prieš kelis dešimtmečius lietuvių kiemus puošę smidrai dabar atsidūrė ant virtuvės stalo ir tapo viena vertingiausių pavasario daržovių. Jų...