seliavos

Dzūkijos TOP 5: vietos, kurių niekada nepamiršite (30)

Akims, kurios pasiilgo įkvepiančių vaizdų, Dzūkijoje tikrai bus ką pamatyti. Kartu su Valstybine saugomų teritorijų tarnyba atrinkome ežerus,...

Lietuviai atrado Lenkijos lobį visai šalia sienos: turistai plūsta ir dėl maisto, ir dėl kainų (221)

Pradėję nuo apsipirkimo kelionių į Lenkijos Suvalkų krašto parduotuves, vis daugiau lietuvių naudą bando derinti su pramogomis, pažintiniu ir...

Rimvydas Laužikas: tarpukariu mokė, kaip išsirinkti banginio mėsą, o sovietmečiu – kaip gaminti trūkstant maisto (193)

Jei ieškotume metaforos Lietuvos istorinei virtuvei, greičiausiai tai būtų sluoksniuotas pyragas, sako Lietuvos kulinarinio paveldo tyrinėtojas Vilniaus...

Įspėja žvejus: net ir viena klaida gali kainuoti brangiai (26)

Paspaudus šaltukui poledinės žvejybos entuziastai suskubo patraukti gaudyti laimikių. Tačiau ar visi jie paiso žvejų mėgėjų taisyklių? Kokias...

Keliautojams po Lietuvą: nauji pojūčiai gomuriui ir akims (8)

Kodėl svarbu keliauti ir ragauti? Gastronominio turizmo specialistų teigimu, keliautojai per maistą įgyja tokių pat patirčių kaip ir per dailę ar...