Retas nemėgsta makarunų. Burnoje tirpstantys pyragaičiai lengvi, trapūs ir dieviškai skanūs. Iškepusius makarunus pertepkite aviečių ar kitokios skonio džemu, riešutų sviestu.
Pyragaičiai
22 straipsnių
Kiekvienas ras tobuliausią desertą sau! Pyragai, bandelės, keksiukai, ledai, pyragaičiai, pudingai, putėsiai, saldainiai, sausainiai, tortai, želė, vaisių ir uogų desertai.
Vos iš keturių ingredientų pagaminamas kukurūzų dribsnių desertas su šokoladu ir žemės riešutais. Traškus sodraus skonio gardėsis. Kukurūzų dribsnių desertą gaminkite ir kasdienai, ir šventėms.
Beprotiškai fantastiškas – toks yra šis trapus desertas su grietinėle ir pistacijomis. Trapus, drėgnas, saldus, traškus. Tiesiog nepamirštamo skonio yra šis desertas su grietinėle ir pistacijomis.
Karamelinis kukurūzų lazdelių desertas pagaminamas itin greitai ir paprastai. Beliks sulaukti, kol šaldytuve sustings. Karamelinis kukurūzų lazdelių desertui tereikia vos 4 ingredientų.
Šiandien desertui – mini biskvitai su grietinėle ir uogomis. Tai tiesiog burnoje tirpstantis desertas. Mini biskvitai patiks ir mažiems, ir dideliems.
Norint pagaminti kruasanus su baltu šokoladu jums tereikia vos 4 ingredientų. Viską paruošite per 15 minučių. Kruasanus patiekite, kai šokoladas sustings.
Šiuos trapučius su baltuoju šokoladu pagaminti paprasta, o ir laiko nedaug reikalauja. Pagrindinis dalykas – laukti, kol šaldytuve desertas sustings. Trapučius su baltuoju šokoladu gaminkite ir šventėms.
Paruoškite šventėms ypatingą desertą – kruasanus su uogiene ir šokoladiniais ledais. Lengvas, gaivus – jis patiks tiek mažiems, tiek dideliems. Desertą ruoškite prieš patiekiant į stalą.
Sluoksniuotos tešlos desertas su maskarponės kremu įrodo, kad gardžiam desertui pagaminti nereikia galybės ingredientų ir nebūtina sugaišti daug laiko. Šis gardėsis – lyg greita „Napoleono“ versija. Beje, sluoksniuotos tešlos desertas su maskarponės kremu ne tik labai gardus, – jis ir atrodo itin pa...
Tobulas desertas, kuriam tereikia 3 ingredientų, tai – morengas su šokoladu. Šie pyragaičiai tokie gardūs, kad gamybos proceso paprastumas nustebins kiekvieną. Morengus su šokoladu ragaukite tik visiškai atvėsusius.
Tokius lašišos pyragaičius ruoškite ir šeimos pusryčiams ar vakarienei, ir vakarėliui. Tik nepatingėkite pagaminti iš didesnės ingredientų porcijos – lašišos pyragaičiai greitai dings nuo stalo.
Tinklaraštininkė Julija dalijasi trijų gurmaniškų desertų receptais: meile kulinarijai užsikrėčiau nuo tėčio ir močiutės (1)
Kasdien išlukštenami Advento kalendoriaus langeliai primena, kad didžiosios metų šventės – ne už kalnų. Nekantriai laukiantys Kalėdų jau planuoja ne tik dovanų krepšelius, bet ir kokiais patiekalais nustebins prie šventinio stalo susirinkusius artimuosius. Kulinarė Julija Steponavičiūtė, maisto mylė...
Pažinkite pasaulio šalių virtuvę neiškeldami kojos iš namų. Kviečiame išbandyti tradicinį ispanų virtuvės patiekalą – čiuras. Tai nepaprastai skanūs ispaniški kepti tešlos pyragaičiai.
Pagal senovės lietuvių papročius, po Advento, kurio metu stengiamasi nevalgyti mėsos ir kitų riebių maisto produktų, šv. Kalėdos yra laikas, kai galima pasilepinti įvairiausiomis gėrybėmis: gausybe vyniotinių ir mišrainių, saldžiausių pyragų, tortų, sausainių ir kitų skanėstų.
Ekleras – desertas iš plikytos tešlos su kremu viduje – yra laikomas vienu didžiausių prancūzų virtuvės šedevrų. Anot maisto istorikų, ekleras buvo sukurtas XIX a. Prancūzijoje, o jo autorius – prancūzų gastronomijos pradininkas ir karališkųjų rūmų šefas Marie Antoine Carême. Būtent jo dėka šis dese...
Rudeniškus desertus sukūręs A. Gadžijevas ne tik suderino naujus skonius – teko pasidarbuoti ir pjūklu (6)
Kai šalia kavos puodelio padavėjas atneša iki tobulumo nudailintą pyragaitį, sumanymas kruopščiai skaičiuoti kalorijas išgaruoja lyg dūmas. Garsusis šokolado meistras Ali Gadžijevas tikina, kad atsisakyti malonumo tikrai neverta, ir kviečia paragauti jo sukurtų naujienų – desertų, skirtų, kaip sako ...
Nors kažin ar kas išdrįstų konkuruoti su žydrąja „ Tiffany “ dėžute, vis tik žalsvos pistacijų spalvos dėžutė iš „Laduree Paris“, žadanti dieviško skonio pastelinių atspalvių pyragaičių asortimentą, šiam etalonui ne ką tenusileidžia. Juk mylimiausių migdolinių orinių pyragaičių macaron niekada nebus...
Daugelis žmonių dažnai nesusimąsto, kiek daug kalorijų yra net ir mažame gabalėlyje mėgstamo deserto. Pavyzdžiui, suvalgius gabalėlį sūrio pyrago, norint sudeginti kalorijas, reikėtų daugiau nei valandą intensyviai plušėti sporto salėje.
Kuo gera dieta tam tikrai kūno vietai? Ji pirmiau palies ne veidą ir krūtinę, kaip paprastai būna, o tas sritis, kurie dažniausiai kaupiasi riebalai. Vienos esame labiau kriaušės, kitos – obuoliukai.