Pyragas su varške – tiek kasdienai, tiek švenčių stalui tinkamas desertas. Ir paruošiamas gana greitai. Patiekite pyragą su obuoliene – du puikiai vienas kitą papildantys skoniai visus maloniai nustebins.
obuolienė
7 straipsnių
Tam tikrų rūšių obuolius žiemai galima saugoti rūsyje neapdorotus, bet galima bent dalį jų paversti obuolienėmis ar džiovinti. Kodėl? Nes taip įdomiau, skaniau ir tai gali būti puiki dovana.
Bulviniai blynai yra toks paprastas, bet dažniausiai nenuviliantis lietuviškas patiekalas. Ir saugus maistas savaitgalį pavaišinti tėvus arba senelius. Be to, visai neblogai po truputį šluoti bulvių atsargas, pavasaris – ne už kalnų, ir jų norėsis mažiau arba jau lauksite ankstyvų šviežių.
Gardžiai išvirtos obuolienės tiks ir prie pusryčių blynų, ir prie naminio varškės sūrio ar net prie paukštienos patiekalų. Išsirinkite gardžiausią receptą ir išsivirkite šio skanaus lietuviško džemo patys.
Ar esate patyręs virtuvės virtuozas, ar dar tik žalias naujokas – visiems maga savo pačių rankomis sukurti ir tradicinių skonių, o tam tereikia atsigręžti į laiko patikrintus receptus. Šį kartą siūlome prisiminti penkis populiarius uogienių receptus, kurių skonį visi gerai pažįstame dar nuo vaikystė...
Šįkart laidos „Mažieji kulinarai“ vedėjos Smila ir Lėja gamino naminius varškėčius, tačiau vietoj įprastų padažų varškėčius gardino obuoliene, apelsinų žievelėmis ir cinamonu.
Išsivirėte obuolienės? Išsikepkite dar ir pyragą, bus nuostabus desertas!