maisto priedai

44 straipsnių

Maisto priedai – natūralios ar sintetinės cheminės medžiagos, dedamos į maisto produktus, siekiant išlaikyti, sustiprinti, susilpninti tam tikras maisto produkto savybes ar pridėti papildomų, pvz., skonį, kvapą, išvaizdą. Kai kurie maisto priedai naudojami nuo senovės, pvz., konservavimui naudojamas actas, sūdymui naudojama valgomoji druska, vyndarystėje naudojamas sieros dioksidas. Antroje XX a. pusėje vystantis maisto pramonei pradėta naudoti daug naujų, tiek natūralių, tiek sintetinių, maisto priedų.

Melas
Melo detektorius
Po Thunberg į nuotraukų klastotojų akiratį pateko ministrė Armonaitė

Praėjusią savaitę melagienų skleidėjų akiratyje atsidūrė klimato aktyvistė Greta Thunberg – socialiniuose tinkluose pasirodė suklastota juos nuotrauka, kurioje mergina atrodo priaugusi daug svorio. Šią savaitę panašiu stiliumi iškraipyta Ekonomikos ir inovacijų ministrės Aušrinės Armonaitės nuotrauk...

Toma Miknevičienė, tinklaraštis „Monų monai“

Geriausias pasirinkimas šaltą dieną – dubenėlis garuojančios sriubos, o greičiausias būdas jos išsivirti – prie greit supjaustytų daržovių tiesiog paskubom įsimesti vieną kitą sultinio kubelį. Po nosim kaipmat pakvips vištienos, daržovių ar miško grybų aromatai! Sugundyti reklamų retas susimąstome, ...

Vaiva Domeikienė

Vasara – metas, kai dažnos šeimos mitybą išderina dėl karščių sumažėjęs apetitas, o įprastus pietus vis dažniau norisi pakeisti ledais. Nors visų mėgstamas vasariškas skanėstas maloniai atgaivina, dietologė Jūratė Dobrovolskienė ragina nepamiršti, kad tai – desertas, kuriuo mėgautis reikėtų saikinga...

Toma Miknevičienė

Prieš keletą dienų DELFI skaitytoja atsiuntė viename prekybos centrų pirkto torto pakuotės nuotrauką. Joje galima aiškiai įskaityti, kad Vaikišku pavadinto torto sudėtis – toli gražu ne vaikiška. Torto sudėtyje yra net hidrintų riebalų, kuriuos naudoti vaikų mitybai griežtai draudžiami visose mokymo...

tinklaraštis „Monų monai“

Šiandien norime atkreipti dėmesį į visas tas kvepiančias prekybos centrų konditerijos bandeles ir spurgas. Tiesiog labai nuoširdžiai tikime, kad žmonės net nesusimąsto, ką deda į burną – nori pasilepinti šviežia spurga ir ją griebia naiviai tikėdami, kad tai yra tiesiog šviežia spurga.

Madona Lučkaitė, LRT RADIJO laida „60 minučių“

Maistinių dažų formulė tokia pati, kaip ir automobiliams skirtų dažų, bet maisto saugumo rodikliai – gerokai griežtesni, LRT RADIJUI sako Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vedėja Aušra Išarienė. Anot jos, teiginys, kad vištienos kepsneliuose tik 50 proc. vištienos, o tarp ...