maisto priedai

maisto priedai

Maisto priedai – natūralios ar sintetinės cheminės medžiagos, dedamos į maisto produktus, siekiant išlaikyti, sustiprinti, susilpninti tam tikras maisto produkto savybes ar pridėti papildomų, pvz., skonį, kvapą, išvaizdą. Kai kurie maisto priedai naudojami nuo senovės, pvz., konservavimui naudojamas actas, sūdymui naudojama valgomoji druska, vyndarystėje naudojamas sieros dioksidas. Antroje XX a. pusėje vystantis maisto pramonei pradėta naudoti daug naujų, tiek natūralių, tiek sintetinių, maisto priedų.

Ar tiesa, kad Gatesas užnuodys visus vaisius ir daržoves? (2)

Melagienų skleidėjų dėmesio nuolat sulaukiantis milijardierius Billas Gatesas šįkart įvairiuose interneto portaluose kaltinamas, jog ketina...

Ar tikrai, kaip nurodo gamintojai, šiuose produktuose nėra konservantų – Vaida Kurpienė paaiškino, kur žmonės suklysta (1)

Parduotuvėje produktų etiketės mirga ne tik prekės pavadinimu, bet ir papildoma informacija, kuri, regis, sukurta ne tik pirkėjus informuoti, bet ir...

Konkursas. Ką žinote apie maisto priedus? Konkurso laimėtojai išrinkti

Pasitikrinkite savo žinias apie maisto priedus ir laimėkite vieną iš dešimties Delfi Plius 3 mėn. prenumeratų. Dėkojame visiems dalyvavusiems....

Ar Lietuvoje populiarių saldainių sudėtyje tikrai yra vabzdžių ekskrementų?

Melagienų skleidėjų dėmesio sulaukė populiarūs saldumynai, kuriais prekiaujama ir Lietuvoje. Kompanijos „Kinder“ saldainių nuotraukomis...

Šie lietuviški varškės sūreliai – magiškas desertas, pelnęs tarptautinį apdovanojimą (1)

Purios varškės sūrelis, aplietas burnoje tirpstančiu šokoladu – atsispirti norui save palepinti ypatingu, tačiau nenuodėmingu desertu tiesiog...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Daiva Žeimytė-Bilienė, laida „Iš esmės“, Virginija Spurytė

Po fiasko dėl pirmalaikių rinkimų – negailestinga kritika Landsbergiui: jis nesuvokia tikrovės  (42)