Maisto priedai – natūralios ar sintetinės cheminės medžiagos, dedamos į maisto produktus, siekiant išlaikyti, sustiprinti, susilpninti tam tikras maisto produkto savybes ar pridėti papildomų, pvz., skonį, kvapą, išvaizdą. Kai kurie maisto priedai naudojami nuo senovės, pvz., konservavimui naudojamas actas, sūdymui naudojama valgomoji druska, vyndarystėje naudojamas sieros dioksidas. Antroje XX a. pusėje vystantis maisto pramonei pradėta naudoti daug naujų, tiek natūralių, tiek sintetinių, maisto priedų.
Melagienų skleidėjų dėmesio nuolat sulaukiantis milijardierius Billas Gatesas šįkart įvairiuose interneto portaluose kaltinamas, jog ketina...
Parduotuvėje produktų etiketės mirga ne tik prekės pavadinimu, bet ir papildoma informacija, kuri, regis, sukurta ne tik pirkėjus informuoti, bet ir...
Pasitikrinkite savo žinias apie maisto priedus ir laimėkite vieną iš dešimties Delfi Plius 3 mėn. prenumeratų. Dėkojame visiems dalyvavusiems....
Melagienų skleidėjų dėmesio sulaukė populiarūs saldumynai, kuriais prekiaujama ir Lietuvoje. Kompanijos „Kinder“ saldainių nuotraukomis...
Purios varškės sūrelis, aplietas burnoje tirpstančiu šokoladu – atsispirti norui save palepinti ypatingu, tačiau nenuodėmingu desertu tiesiog...