Šiltėjančios dienos primena, kad grilio sezonas jau atėjo, o jis neįsivaizduojamas be marinuotų raudonųjų svogūnų. Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks dalijasi patarimu, kaip paruošti šį garnyrą. Marinuotus raudonuosius svogūnus galėsite valgyti jau po 8 valandų.
Kitą dieną
132 straipsnių
Patiekalai, kuriais geriausia gardžiuotis kitą dieną.
Tortas „Napoleonas“ gaminamas ypatingomis progomis. Nes tai ypatingas desertas. Gaminimas užtrunka, tačiau vertas kiekvienos minutės. Tortą „Napoleoną“ dekoruokite mėgiamomis uogomis, šokoaldu.
Šis želė tortas patiks kiekvienam. O gaminti jį taip paprasta. Tokį želė tortą galima ruošti ir kasdienai, ir šventėms.
Ko gero, sutiksite – pomidorai savo sultyse yra vienos gardžiausių konservuotų daržovių. Žinia, pagaminimui laiko skirti reikia, bet tai tikrai atsiperka. Stiklainius su pomidorais savo sultyse apverskite ir laikykite, kol atvės.
Šis pomidorų padažas labai tinka sriubų ir troškinių gardinimui, taip pat puikiai gardina grilio kepsnius, neužgoždamas dūmo kvapo ir kepsnių skonio. O mėgstantys kitokius skonius šį padažą netgi pila ant… vanilinių ledų. Pomidorų padažui naudojami tik pilnai sunokę, raudonieji, pageidautina labiau ...
Perlinių kruopų sriuba – puikus receptas norint sunaudoti agurkų derlių ir pasiruošti konservų. Žiemą už šias pastangas tikrai sau padėkosite. Iš nirodyto kiekio pagaminsite 10 stiklainiukų po 0,5 litro.
Receptas susiruošusiems ruošti marinuoti agurkus žiemai. Juo dalijasi maisto tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ kūrėja Renata Šniolienė. Šitokiu būdu pagaminę agurkų žiemai turėsite du produktus vietoj vieno.
Įprastas uogienių virimas yra gana varginantis procesas, kai tuo tarpu trintos uogienės gali būti pagaminamos gana greitai – tereikia uogas nuplauti, nusausinti, sutrinti (jei reikia, perkošti per sietelį), sudėti į indelius ir patalpinti šaldiklyje.
Korėjietiškai paruošti kopūstai – kimčiai, vienas populiariausių azijietiškų daržovių receptų. Šis patiekalas yra puiki alternatyva tradiciniams lietuviškiems raugintiems kopūstams. O ir gaminami jie gana panašiai – kimčiai yra ruošiami fermentacijos būdu.
Jau turbūt niekas nebemano, kad rauginti kopūstai gaminami tik kaime. Šitokiu būdu daržovių galime pasiruošti ir savo namuose. Šis raugintų kopūstų receptas ypatingas – jam nereikia druskos.
Susiviliojau internete rastu mišrainės žiemai receptu ir pasidariau kelis stiklainiukus cukinijų mišrainės žiemai. Neapsirikau – labai skanu ir pikantiška! Išbandykite mišrainės žiemai receptą ir jūs!
Maisto tinklaraščio „Gamink su Audrone“ kūrėja Audronė Zemenskienė kas vasarą nepraleidžia laiko, kai atsiradus pirmiesiems lietuviškiems agurkams jų galima paraugti greitam valgymui. Šiemet gamindama nutarė paeksperimentuoti – rezultatas tiesiog pribloškė.
Leidykla „Briedis“ išleido gausiai iliustruotą „The Australian Women’s Weekly“ virtuvės šefų komandos išleistą knygą „Supermaistas kūdikiams ir vaikams“. Ji skirta tėveliams, seneliams ir visiems tiems, kuriems ne vis vien, kuo maitinti kūdikius ir vaikus, kad šie augtų sveiki ir laimingi.
Įprasti svogūnai daugelį priverčia lieti ašaras, tačiau marinuoti svogūnai, priešingai – jie nepalieka abejingų. Puikiai derantys prie įvairių grilio patiekalų, marinuoti svogūnai kartu yra ir vienas greičiausiai paruošiamų garnyrų, tačiau ir jų receptuose slypi ne viena paslaptis.
Kepenėlės yra vienas mėgstamiausių šefo Roko Galvono patiekalų ingredientų. Namuose jis dažnai gamina paštetą ir jį naudodamas ruošia įvairius greitus užkandžius.
Štoleną galima gaminti ir likus dienai ar dviem iki jo valgymo dienos, tačiau norint pajusti tikrąjį jo skonį, prie kavos puikiai tinkantis desertas gardžiausias tampa jį kepant dar 2-3 savaitės iki Kalėdų.
Namie pagaminti saldumynai yra žymiai skanesni ir sveikesni. Šie triufeliai yra fantastiškai skanūs ir labai lengvai pagaminami.