kepimas

kepimas

Kepimas – maisto paruošimo būdas, kuomet maistas yra apkepamas sąlyginai nedideliame kiekyje aliejaus ar kituose riebaluose. Tokia maisto paruošimo technika kilo iš Senojo Egipto karalystės, maždaug 2500 m. pr. m. e. Vienas populiariausių maisto apdorojimo būdų, naudojamas viso Pasaulio virtuvėse.

Virti, kepti ar garinti: įvertino įvairius daržovių paruošimo būdus ir pasakė, kada vitaminų išlieka daugiausiai

Kokias daržoves geriau valgyti: šviežias arba virtas? Jei pagalvojote, kad geriau žalias, neapsirikote. Bet jei spėjote, kad virtas, irgi...

Vlada Dapkos apie kavinę, kurioje rado auksinį lietuviškų bandelių standartą: deja, kava – lyg pagaminta iš pjuvenų

Su jumis uoli kavų apžvalgininkė Vlada Dapkos. Ir vėl ankstyvas šeštadienio rytas, pučia šiaurys ir išsijuosęs drebia šlapdribą, bet man nebaisu,...

Pasakė, ant kokių riebalų – taukų, aliejaus ar sviesto – geriausia kepti: vienas produktas pernelyg išaukštinamas

Viešojoje erdvėje pasirodžius informacijai, jog lydytas sviestas (sviestas ghee) yra labai nepalankus sveikatai, dietistė ir maisto technologė,...

Tai vienas iš labiausiai pasaulyje klastojamų maisto produktų – pateikė 4 svarbius požymius, kaip atskirti kokybišką

Prisipažinsiu, iš Ispanijos ambasados sulaukusi kvietimo dalyvauti alyvuogių aliejų degustacijoje, nemaniau, kad ji bus tokia smagi ir informatyvi. Gerai...

Karalių dienai – ypatingas desertas: prancūzų konditeriai dalijasi itin paprasto, bet neįtikėtinai gardaus pyrago receptais + 2 receptai

Didžiosios metų šventės praūžė, bet progos pasilepinti – toli gražu ne. Šeštadienį, minint Trijų Karalių dieną, begalės žmonių pasaulyje...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10