Vasarą Lietuvoje dariau tą patį, ką dariau būdamas Italijoje: vaikščiojau į kavos barus. Grįžęs į Romą darau tą patį, ką dariau Lietuvoje – kasdien einu į barą puodelio espreso. Tiek itališkame, tiek lietuviškame kavos bare matau keletą pasikartojančių dalykų: 1) kavos idėja, 2) kavos terminologija,...
kavos gamyba
4 straipsnių
Ar vis dar nustembate, kai užsisakinėjant kavą kavinėje, barista paklausia, kokių kavos pupelių norėtumėte? Nors kavos ritualu dažnai mėgaujamės kiekvieną dieną, retai kada susimąstome, iš kur atkeliauja kavos pupelės ir kokią reikšmę tai turi jos skoniui. Kavos ekspertas Emanuelis Ryklys pasakoja, ...
Naujausių Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) tyrimų duomenimis, reguliariai geriant kav ą gali sumažėti kepenų ir gimdos vėž io tikimybė, skelbia independent.co.uk.
Kasdien pasaulyje išgeriama per 2,5 mlrd. puodelių kavos. Įdomu tai, kad natūralios maltos ir tirpios kavos suvartojama daugmaž po lygiai, o vienos ar kitos rūšies vartojimas priklauso nuo kavos vartojimo tradicijų.