Pikantiška ir labai gardi tom yum sriuba. Kas bandė, tikrai norės kartoti. Dar puikiau, kad pagal šį receptą galima bet kada namuose pasigaminti tom yum sriubos.
Kalendra
25 straipsnių
Blakinė kalendra (lot. Coriandrum sativum, angl. Coriander, Cilantro, vok. Echter Koriander) – salierinių (Apiaceae) šeimos, kalendros (Coriandrum) genties vienintelė rūšis.
Pasiilgusiems egzotiško skonio – azijietiška kiauliena su daržovėmis. Pikantiškas skonis tikrai jūsų nenuvils. Azijietišką kiaulieną su daržovėmis lėkštėje puoškite kalendrų šakelėmis.
Naminių prieskonių auginimas – lengvas būdas užsitikrinti prieskonių šviežumą ir kokybę, sutaupyti bei prisidėti prie gamtos išsaugojimo ir netgi papuošti namus.
Žurnalistas Martas Kalendra: apie pašaipas dėl lytinės orientacijos, sirgimą žvaigždžių liga ir tėčio netektį (4)
Žurnalistas, buvęs asmeninis moterų treneris, dainininko karjeros keliu žengęs, o vėliau kurį laiką Australijoje gyvenęs Martas Kalendra laidoje „Nepatogūs klausimai“ atvirai papasakojo apie savęs ieškojimo etapą ir sunkumus, su kuriais teko susidurti prieš kelerius metus. Žinomas vyras teigė, kad i...
Greitai ir lengvai paruošiami pomidorai savo sultyse bus puikus pagardas sumuštiniams, tiks į garnyrus bei padažus. Taip pomidorus galite paruošti ir žiemai.
Populiariausių prieskoninių žolelių nauda sveikatai: gerina atmintį, virškinimą, mažina kraujospūdį (9)
Kulinarijoje prieskonius ir pačias įvairiausias šviežias žoleles naudojame nuo pat senų senovės. Jolanta Sabaitienė, prekybos tinklo „Iki“ vaisių ir daržovių ekspertė pasakoja, kad be prieskonių neįsivaizduojamas nė vienas patiekalas, o vasara – puikus metas mėgautis šviežiomis, ką tik užaugintomis ...
Dažnai būtent atėjus pavasariui apima noras atsinaujinti namus, peržiūrėti spintos turinį ir pradėti naujas veiklas. Po žiemos ir virtuvėje norisi pokyčių, kurie atneštų daugiau gaivių bei įdomių skonių. Maisto tinklaraščio „Kitchen Julie“ autorė Julija Steponavičiūtė derindama įvairiausius ingredie...
Iššūkiu „Mėnuo be mėsos" siekia įrodyti, kad net ir viduržiemį galime valgyti skaniai, sveikai bei gaminti iš vietinių daržovių (17)
Tai įmanoma ir net primygtinai rekomenduojama. Taip sako sezoninio maisto tinklaraštininkė, knygų autorė Renata Ničajienė, išsikėlusi iššūkį išmokyti mus gaminti iš vietinių daržovių ir valgyti skaniai bei sveikai.
Kai norisi sulieknėti ar išsivalyti organizmą, svarbu atsižvelgti ne tik į tai, ką valgome, bet ir kokius gėrimus ir prieskonius vartojame. Gydytoja, sveikos mitybos ir gyvensenos specialistė Asta Keturkienė siūlo tris receptus, padedančius svorį mesti sveikai.
Ne vienoje Azijos šalyje ir ne po vieną kartą viešėjusi Simona Albavičiūtė-Bandita į šios šalies virtuvės restoranus Lietuvoje neužsuka – mieliau renkasi pati gaminti namie ir egzotiškais patiekalais vaišinti apsilankančius draugus. Nepaisant to, kad jos namuose visada yra tokių Azijos virtuvei būdi...
Sveikatos temomis rašanti autorė Sasha Brown healthy-holistic-living.com aptaria 12 geriausių prieskonių ir žolelių, kurie padeda praktiškai nuo visų sveikatos problemų. Būtinai įtraukite juos į savo valgiaraštį.
Jei žaibiškai išpopuliarėjusiam sporto guru Martui Kalendrai tarstelėtumėt, kad po šventinių mišrainių priaugote tris papildomus kilogramus, jis tik gardžiai nusijuoktų. Nes, anot jo, nė velnio! Greičiausiai, tiesiog ėmėte kaupti skysčius ir dėl to jaučiatės paburkę ar net pastorėję. Tačiau šįkart –...
Marokietiška virtuvė pasižymi aštresniais, intensyvesniais skoniais. Ši tradicinė sriuba su avinžirniais užlies jūsų kūną šiluma, aštrūs jos prieskoniai sustiprins jūsų imunitetą. Patiekalas, papildantis jūsų organizmo baltymų atsargas – geras vėsių vakarų palydovas.
Raumenų kalnu virtęs M. Kalendra metė televiziją ir pradėjo teikti išskirtines paslaugas moterims (149)
7 metus – tiek Marto Kalendros vardą galėjo girdėti tie, kurie vakarais koncentruotos žinių dozės ieškodavo LNK žiniose. Tačiau ilgai pokyčiams brendęs vaikinas kartą ėmė ir nusprendė ne galvoti, o daryti. „Moterų treneris į namus“ – taip dabar prisistato Martas. Apie pokyčius, paslaugas, žurnalisti...
Pirmadienio vakarą žinomų pramogų pasaulio atstovų apsuptyje duris atvėrė nauja jogos, mankštų ir sąmoningumą skatinančių užsiėmimų vieta – „Studija Om“.
Mes kasdien geriame vandenį iš čiaupo, kuriame visko yra gerokai daugiau, nei jūs galvojate. Jame yra fluorido, chloro, įvairūs kiekiai ištirpusių mineralų, įskaitant magnį, sulfatus, hidrokarbonatus, kalcį, natrį, chloridus, taip pat aliuminį, geležį, herbicidus, insekticidus, manganą, varį ir nitr...
Praėjusią savaitę gerklę vilgėme šalta puta ir pasigardžiuodami kirtome žirnius su spirgučiais, o šį kartą namudinio maisto entuziastas Tadas Ustinavičius paruoš kai ką rimtesnio – Kijevo kotletus.
Jeigu jus pakvietė į suneštinį vakarėlį, turbūt neketinate ruošti česnakų dažinio ar žalių vėžiagyvių užkandėlės, tačiau yra ir daugiau produktų, kurių tokiu atveju derėtų vengti, rašo portalas huffingtonpost.com.
Panyru indai vadina saldaus pieno sūrį, o hindi kalba tai reiškia šviežią sūrį. Savo knygoje „Pasaulio puodai“ keliautojas Vytaras Radzevičius siūlo kepto varškės sūrio su kalendra receptą.
Žolinčių akademijos prezidentė Danutė Kunčienė sako, kad, renkant natūralius prieskonius, įtakos turi metų laikas. Vasarą naudojame lapus, žiemą – šaknis ir sėklas. Prieskoniniai augalai ne tik gardina maistą – jie gali atstoti vaistus. Be to, jų galima rasti pievose, nebūtina auginti darže.