Kai nėra laiko, kviečiame gaminti mini picas su špinatais. Procesas greitas, o rezultatas – nuostabus. Iš vieno „Mantinga“ picos tešlos lakšto pagaminsite 6 mini picas su špinatais.
Juodieji pipirai
17 straipsnių
Sveikai mitybai – lašiša su smidrais. Puikus ir lengvas patiekalas tiek pietums, tiek vakarienei. Lašišą su smidrais patiekite su žaliomis salotomis.
Patikėkite – plėšytos vištienos receptas grilio sezono metu jums bus reikalingas tikrai ne vieną kartą. Tad šį receptą tikrai verta išsisaugoti. Plėšyta vištiena pravers ruošiant sumuštinius, suvožtinius, picą ir kitus patiekalus.
Ieškantiems gana paprasto ir greitai pagaminami patiekalo siūlome kotletus. Paruošti faršą neužtruksite, o ir kol iškeps, neteks prie keptuvės stovėti. Kotletus patiekite su megstamu garnyru.
Rupūžės užpiltinė, karštas pienas su medumi ar šlapimo kompresai: kurie liaudiški gydymo būdai iš tiesų veikia, o kurie – mirtinai pavojingi (2)
Daugumai bent jau vaikystėje teko patirti liaudies medicinos malonumus. Kaitinamos kojos, karšta bulvė ant krūtinės, rupūžės užpiltinė. Kai kam teko susidurti ir su egzotiškesniais „gydymo“ būdais: šlapimo kompresais, „gydymą“ mėnesinių krauju ar juodo katino išmatų arbata.
Populiariausias ir universaliausias prieskonis, kurį namuose turi kiekvienas: lieknina ir stiprina imuninę sistemą (4)
Kokie supervertingi prieskoniai slepiasi tavo spintelėje? Išgirdęs tokį klausimą iš karto pradedu galvoti apie pačius sudėtingiausius prieskonius, pavyzdžiui, ciberžolę, arba prisimenu aitriųjų paprikų bei kumino naudą sveikatai. Tačiau egzistuoja vienas prieskonis, kuris tokiais atvejais visuomet b...
Atkeliaujantis šiltasis sezonas be saulės vonių, pražydusios augmenijos ir šylančio jūros vandens, taip pat pranašauja grilio sezono startą. Daugelis griliuje kepa jūros gėrybes ir įvairias žuvis. Karališkos krevetės, tunai, lašišos, menkės ir net vėžiagyviai gali būti kepami griliuje. Kepdamos ant ...
Kai kas sako, kad žmonės negali gyventi be meilės. Antri tvirtina, kad žmonėms labiausiai reikia deguonies, o mes esame įsitikinę, kad žmogaus gyvenimo kuras yra maistas. Mes valgome kiekvieną dieną, bet ar daug žinome apie maistą? Surinkome šiuos įdomius faktus, kad priverstume jus nustebti. Galbūt...
Mokslų daktarė apie juodųjų pipirų naudą: kas galėjo pagalvoti, kad paprastas prieskonis gali būti toks svarbus mūsų organizmui (127)
Nuo Antikos laikų, pipirai buvo itin aukštai vertinami ir naudojami ne tik kaip prieskoniai, bet ir dievams pagerbti, ir mokesčiams bei išpirkoms mokėti. Vadinamas „juoduoju auksu“ – vienas pirmųjų Indijos ir Europos prekybos elementų. Pipirai buvo tokie vertingi, kad buvo surengtos ištisos įmanomos...
Nuo žiemiškos darganos gelbėja ne tik storesnis megztinis, bet ir organizmą šildančių savybių turintis maistas. Kokie gi produktai turėtų būtinai papildyti šaltojo sezono racioną?
Juodieji pipirai gali apkartinti ir jūsų sveikatą: kodėl negalima vartoti prieskonių pasibaigus jų galiojimo terminui (4)
Prieskoniai ir žolelės – tai aromatingos augalų dalys (lapai, žiedai ir kitos dalys), naudojamos suteikti maistui aromatą ir skonį. Nors prieskoniai paprastai sudaro labai mažą galutinio produkto dalį, kaip teigia Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto specialistai, tačiau,...
Vanadis yra mikroelementas, kurio daugelis žmonių net nežino. Nepaisant to, mes jo gauname su maistu, valgydami tam tikrus produktus. Pastaruoju metu vanadis sulaukia daug dėmesio kaip mikroelementas, galintis padėti diabetu sergantiems žmonėms.
Sveikatos temomis rašanti autorė Sasha Brown healthy-holistic-living.com aptaria 12 geriausių prieskonių ir žolelių, kurie padeda praktiškai nuo visų sveikatos problemų. Būtinai įtraukite juos į savo valgiaraštį.
Šiuolaikinei moteriai aktualiausia tema yra kaip sulieknėti ir atrodyti stulbinančiai! Alinančios dietos, sportas be poilsio dienų bei noras numesti svorį kuo greičiau, tai pagrindė klaida, kurią daro moterys.
Šį savaitgalį mes, vyrai, turime progą švęsti. Nors pirmas lapkričio šeštadienis, kuomet visas pasaulis pažymi Vyro dieną ir nėra taip išreklamuotas ir plačiai žinomas kaip kaip moterų šventė, tačiau ar tai problema palepinti skrandį gardžiu patiekalu? O jei dar prisimintumėme, jog lapkričio 6-oji y...
Atėjo ruduo – metas paruošti ką nors skanaus iš to, ką mums šį sezoną dovanojo gamta. Ir šį kartą naminio maisto entuziasto Tado Ustinavičiaus akiratyje atsidūrė svogūnai. Tadas pasiraitoja rankoves ir tuoj Jums pateiks tokį patiekalą, kurį kirsite nuo lėkštės nepakeldami akių.
Juodieji pipirai padeda deginti kalorijas, kuminai – atsikratyti nereikalingų kilogramų, ciberžolė – nepriaugti svorio. Apie šiuos ir kitus prieskonius ir jų naudingąsias savybes pasakoja britų leidinys „The Daily Mail“.