gastronomija

Užkalnis nebeišlaikė: „Surengiau savo apdovanojimus – jeigu kitiems galima, tai man irgi“ (144)

Šiaip čia tik restorano apžvalga, bet pažvelgus į šio sekmadienio naujienų srautą, visi rašo apie apdovanojimus, gerai ar blogai, pateisinama ar ne...

Išsiilgusiems atostogų: papasakojo, kaip atrodo pandeminis poilsis Turkijoje

Kaip tikriausiai daugelio, taip ir mūsų atostogos 2020 metais dėl koronos buvo atšauktos... Visi planai sugriuvo ir teko greitai sugalvoti, ką...

Kava – ne tik gėrimas, kuris ryte prabudina, bet ir prieskonis: gastrohedonistas paaiškino, kaip iš tiesų reikia mėgautis maistu

Nors gastronominė kultūra Lietuvoje vis auga, tačiau maisto teikiamą džiaugsmą jaučiame vis dar ne visuomet. Pamiršti pusryčiai, greiti pietūs,...

Kultūros paveldo vertybių sąvadas papildytas dviem Panevėžio rajone puoselėjamomis tradicijomis

Nacionalinį nematerialaus kultūros paveldo vertybių sąvadą, kuriame – per amžius sukauptos žinios, įgūdžiai, susiformavusios tradicijos, iš...

Stintų žvejyba Lūšių ežere įtraukta į nematerialaus kultūros paveldo sąvadą (18)

Nors žiema tokia graži ir šaltukas spaudžia, šiemet smagios Palūšę garsinančios šventės „Trauk stintelę“ nebus. Vis dėlto Ignalinos r....