Šiandien siūlome gabalėlį Italijos – lazaniją! Pasistengti reikės, užtruks gaminimo procesas, bet, patikiname, – patiekalu tikrai mėgausitės. Kepimo pabaigoje lazaniją apibarstykite sūriu ir patiekite.
fermentinis sūris
10 straipsnių
Fermentiniai sūriai į rūšis skirstomi pagal sudėtyje esančios sausosios medžiagos riebalų kiekį, brandinimo laiką ir kietumą – į labai kietus, kietus, puskiečius ir minkštus. Nuo sūrio kietumo ir riebumo priklauso jo skoninės savybės, išvaizda, vadinamasis sūrio piešinys.
Faršu ir ryžiais įdarytos paprikos – puikus pasirinkimas pietums. Paruošimas truks apie 17 minučių, dar apie pusvalandį kepsite orkaitėje. Valgykite įdarytas paprikas vienas ar su mėgiamu garnyru.
Pasigaminote, bet ne viskas tilpo: profesorius Stukas papasakojo, kodėl kitą dieną to paties maisto geriau nevalgyti (71)
„Kartais žmonės sako – kiek galima kalbėti apie mitybą? Bet kalbėti reikia. Bendraudamas su žmonėmis pastebiu, kad jų įpročiai keičiasi įgaunant žinias“, – sako Vilniaus universiteto Visuomenės sveikatos instituto direktorius profesorius Rimantas Stukas. Tad dar kartą pakalbėkime apie sveiką mitybą ...
Daugiau nei kelis šimtus metų skaičiuojantys įvairūs gurmaniški sūriai – parmezanas, mocarela, sūriai su baltuoju ir mėlynaisiais pelėsiais – Lietuvoje dar visai neseniai buvo naujiena. Tačiau pastaraisiais metais jie tampa kone kasdienio stalo dalimi – prekybininkai pastebi, kad užsukę į parduotuve...
Fermentinis sūris – neabejotinai vienas populiariausių pieno gaminių Lietuvoje. Tačiau iš gausios sūrių pasiūlos tinkamą išsirinkti nėra lengva – mat net ir tos pačios rūšies produktai, sukurti įvairių gamintojų, labai skiriasi savo sudėtimi. Maisto technologė pataria, į ką reikėtų atkreipti dėmesį ...
Lietuviai itin mėgsta pieno produktus, sūris – ne išimtis. Tiesa, ne paslaptis, kad kol pasaulis atidžiai degustuoja brandintus, pelėsinius sūrius, tautiečiai vis dar mieliau renkasi seną gerą fermentinį sūrį. Yra tekę girdėti net juokelį – neva lietuviui nė vienas patiekalas nebus neskanus, jei ant...
Jau drąsiai galima teigti, kad su visu smarkumu prasidėjo bulvių sezonas! Kiek įvairiausių patiekalų galima su jomis pagaminti... Griebkite bulvių skustukus ir pirmyn prie darbo!
Lavašo suktinukai – puikus užkandis, jei laukiate svečių. Net nespėsite pastebėkite, kaip jie nyks iš lėkštės! Beje, jų gaminimas labai paprastas ir greitas.
Picas mėgsta visi: ir tėvai, ir vaikai. Aišku, dažniausiai tingime valandą laiko darbuotis virtuvėje dėl šio patiekalo, todėl lekiame į greitojo maisto užkandinę. Arba nusiperkame picos pagrindą, o kitus ingredientus išdėliojame ant viršaus.
„Kulinarinė studija“ – naujas VMG laidų formatas, puikiai tinkantis skubantiems, bet nemėgstantiems rutinos: šioje laidų serijoje rasite paprastų, tačiau dar nepabodusių patiekalų receptus, kuriuos galite pasigaminti iš lengvai prekybos centruose ar turguje randamų produktų. Šįkart Alfas atskleis Ju...