fermentinis sūris

10 straipsnių

Fermentiniai sūriai į rūšis skirstomi pagal sudėtyje esančios sausosios medžiagos riebalų kiekį, brandinimo laiką ir kietumą – į labai kietus, kietus, puskiečius ir minkštus. Nuo sūrio kietumo ir riebumo priklauso jo skoninės savybės, išvaizda, vadinamasis sūrio piešinys.

Mažmeninės prekybos parduotuvių tinklas „Norfa“

Fermentinis sūris – neabejotinai vienas populiariausių pieno gaminių Lietuvoje. Tačiau iš gausios sūrių pasiūlos tinkamą išsirinkti nėra lengva – mat net ir tos pačios rūšies produktai, sukurti įvairių gamintojų, labai skiriasi savo sudėtimi. Maisto technologė pataria, į ką reikėtų atkreipti dėmesį ...

Toma Miknevičienė, tinklaraštis „Monų monai“

Lietuviai itin mėgsta pieno produktus, sūris – ne išimtis. Tiesa, ne paslaptis, kad kol pasaulis atidžiai degustuoja brandintus, pelėsinius sūrius, tautiečiai vis dar mieliau renkasi seną gerą fermentinį sūrį. Yra tekę girdėti net juokelį – neva lietuviui nė vienas patiekalas nebus neskanus, jei ant...

www.5braskes.lt

Picas mėgsta visi: ir tėvai, ir vaikai. Aišku, dažniausiai tingime valandą laiko darbuotis virtuvėje dėl šio patiekalo, todėl lekiame į greitojo maisto užkandinę. Arba nusiperkame picos pagrindą, o kitus ingredientus išdėliojame ant viršaus.

„Kulinarinė studija“ – naujas VMG laidų formatas, puikiai tinkantis skubantiems, bet nemėgstantiems rutinos: šioje laidų serijoje rasite paprastų, tačiau dar nepabodusių patiekalų receptus, kuriuos galite pasigaminti iš lengvai prekybos centruose ar turguje randamų produktų. Šįkart Alfas atskleis Ju...