Moterys, menopauzė, osteoporozė, uždegimas ir džiovintos slyvos? Nustatyta, kad iki 2030 metų vien Amerikoje apie 13,6 milijono vyresnių nei 50 metų moterų susirgs osteoporoze. Šios lėtinės, dažnai besimptomės, ligos metu, dėl sumažėjusio kaulų mineralinio tankio, padidėja kaulų trapumas bei lūžių r...
džiovintos slyvos
10 straipsnių
Slyvos paprastai nesulaukia tiek dėmesio ir šlovės kaip braškės, mėlynės, šilauogės ar avietės. Tačiau, pasak turgaus prekeivių, slyvas lietuviai labai mėgsta ir populiarumu joms nenusileidžia. Juolab, kad ir slyvų panaudojimo būdų tikrai daug.
Biomedicinos mokslų daktarė įvardijo nepamatuojamą slyvų naudą: jos turi tik vieną nepageidaujamą poveikį (111)
Slyvos yra kaulavaisiai, priklausantys porūšiui Prunus ( Rosaceae šeima), labai giminingos abrikosams, persikams. Populiariausios rūšys – japoninės ir europinės; dydis, forma ir spalvos skiriasi. Manoma, kad europinės slyvos buvo atrastos prieš 2000 metų netoli Kaspijos jūros.
Slyvos džiovinamos saulėje arba orkaitėje, jos primena dideles juodas razinas. Tamprioje džiovintų slyvų odelėje ir drėgnokame minkštime yra daug organizmui naudingų maistinių medžiagų. Vis dėlto prieš vartodami džiovintas slyvas gydymosi tikslais pasikonsultuokite su gydytoju.
Kiaulienos vyniotinio kepsnys ant stalo visada atrodo labai šventiškai. Tačiau tokį kepsnį galima kepti ne tik per šventes, bet ir kasdienai, kadangi vienu metu iškepa ir kepsnys, ir garnyras prie jo. Vyniotiniui įdaryti puikiai tinka ne tik džiovintos slyvos, bet ir kiti džiovinti vaisiai (pvz.: ab...
„ Slyvos e gausu skaidulų, kalio, geležies, vitamino A ir K. Suvalgę vieną puodelį džiovintų slyvų jūs gausite trečdalį paros normos kalio – mineralo, būtino gerai sveikatai“, – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ teigia gydytojas Alvydas Unikauskas.
Džiovintos slyvos yra probiotinis produktas ir neseniai atlikti tyrimai parodė, kad jos mažina storosios žarnos vėžio riziką. Džiovintos slyvos labai populiarus ir plačiai paplitęs produktas. Jei jų nevalgote, ar valgote retai, tikimės, kad perskaitę šį straipsnį, pradėsite valgyti dažniau.
Dauguma mūsų kartais patiria vidurių užkietėjimą. Šią nemalonią problemą gali sukelti daug veiksnių: kai nesveikai maitinamės, per mažai judame, dažnai jaučiame stresą.
Jei senovėje silkė buvo varguolių maistas, ir ją valgydavo tik žemiausio socialinio sluoksnio atstovai iš bado, šiandien tai šventinio vaišių stalo karalienė. Kokią jūs silkę gaminate per Kūčias?