džiovintos slyvos

10 straipsnių

Sandrija Čapkauskienė, biomedicinos mokslų daktarė, LSU docentė ir mitybos specialistė

Slyvos yra kaulavaisiai, priklausantys porūšiui Prunus ( Rosaceae šeima), labai giminingos abrikosams, persikams. Populiariausios rūšys – japoninės ir europinės; dydis, forma ir spalvos skiriasi. Manoma, kad europinės slyvos buvo atrastos prieš 2000 metų netoli Kaspijos jūros.

Džiovintos slyvos yra probiotinis produktas ir neseniai atlikti tyrimai parodė, kad jos mažina storosios žarnos vėžio riziką. Džiovintos slyvos labai populiarus ir plačiai paplitęs produktas. Jei jų nevalgote, ar valgote retai, tikimės, kad perskaitę šį straipsnį, pradėsite valgyti dažniau.

www.5braskes.lt

Jei senovėje silkė buvo varguolių maistas, ir ją valgydavo tik žemiausio socialinio sluoksnio atstovai iš bado, šiandien tai šventinio vaišių stalo karalienė. Kokią jūs silkę gaminate per Kūčias?