alyvuogių aliejai

Ar žinote, kuo skiriasi juodosios ir žaliosios alyvuogės? Ekspertė išsklaidė mitą apie jų dažymą (6)

Kilmė . 6500 m. pr. Kr. – numanoma alyvmedžių kultivavimo pradžia (šalia šiandieninės Turkijos-Sirijos sienos). Alyvuogės – tai maži vaisiai,...

Aliejus: kokios rūšies pasirinkti ir kaip atskirti kokybišką? (4)

Aliejus – plačiai kulinarijoje naudojamas maisto produktas. Juo galima gardinti salotas, mėsos patiekalus, sriubas ar troškinius. Pasak gydytojos...

Dietistė Vaida Kurpienė apie aliejus: daugelis daro dvi dideles klaidas, dėl kurių aliejai tampa nebenaudingi

Aliejai nuo seno vertinami dėl savo ypatingo skonio, unikalios sudėties ir naudos sveikatai. Ar žinote, kurie aliejai yra sveikiausi? Kaip juos...

Aliejų žinovė apie populiariausių aliejų naudą: šiuo aliejumi rekomenduojama tepti net skaudančius raumenis

Parduotuvių lentynose – gausybė skirtingų aliejaus rūšių. Šalia populiariųjų saulėgrąžų ir alyvuogių aliejų virtuvėje galima rasti ir...

Barselonoje gyvenantys lietuviai įkūrė unikalią kataloniškų produktų krautuvėlę gimtinėje: išaiškino, kaip išsirinkti kokybišką alyvuogių aliejų

Ingrida kartu su vyru jau ketverius metus gyvena Barselonoje, Ispanijoje . Lietuvė pasakoja, kad jau prieš išvažiuojant gyventi svetur kirbėjo mintis...