Visgi, pasirodo, net ir šio vitamino įmanoma ir perdozuoti. Tad ką daryti, kad taip nenutiktų, kaip teisingai išsirinkti iš daugybės vaistinėse parduodamų vitamino D papildų, kada ir kaip geriausia juos gerti, kad būtų tinkamiausiai įsisavinti bei kaip šios medžiagos įmanoma būtų užsitikrinti su maistu, patarė portalo „Delfi“ kalbinti specialistai.

Simptomai, įspėjantys apie vitamino D trūkumą

Šeimos gydytojas Valerijus Morozovas ne kartą ragino žmones nešvaistyti pinigų brangiems tyrimams, bandant išsiaiškinti, trūksta jums vitamino D, ar ne, nes ir taip aišku, kad šio vitamino trūksta beveik visiems Lietuvos gyventojams.

Apie brangų vitamino D tyrimą daugiau nei prieš trejus metus gydytojas rašė „Delfi“ portale publikuotame komentare: „Nesvarbu, kam jį atliksi, 95 procentams šalies suaugusiųjų jo trūks, o didžiajai daliai kūdikių bus perteklius. Nes taip yra mūsų Lietuvoje. Nes nėra galimybių vitamino D kiekiui padidinti mūsų mylimuosiuose organizmuose. Galime jį gaminti kaip medžiai deguonį – padedant saulei. Toks idealus tingiam ir šykščiam tautiečiui vitaminas: nemokamai guli po saule ir sintezuoji. Gaila, parduoti negali. Bet, Suvalkijos nelaimei, saulės mes gauname mažai, žiemą iš viso jos nematome, o ir nuogas pusnyje nepagaminsi nieko, be geltono sniego“.

Platesnį komentaro tekstą rasite čia.

Gydytojo V. Morozovo žodžius patvirtino ir „Gintarinės vaistinės“ vaistininkė Sigita Korbutaitė.

„Tikrai yra pavieniai atvejai, kai žmonėms šio vitamino netrūksta jo papildomai nevartojant“, – teigė S. Korbutaitė portalui „Delfi“.

Tiesa, vaistininkė sakė, kad saulės trūkumas – tik viena iš priežasčių, kodėl gali atsirasti vitamino D trūkumas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)