O kam apskritai įdomūs tekstai apie pamaininį darbą? Kiek tokių žmonių? Kuo toliau, tuo tokių žmonių daugiau. Paslaugų 24/7 nori dažnas, ir naktinio maisto, ir naktinio pavežėjo, ir naktinio mediko po naktinio maisto paragavimo. Jau 2004 metais Europoje „nuo aštuonių iki penkių“ dirbo vos ketvirtadalis samdomų darbuotojų, ir mažiau nei dešimtadalis dirbančiųjų sau. Darbas reikalauja vis daugiau dėmesio. Ir vis daugiau aukų.

Cirkadiniai ritmai nukenčia pirmi. Tai ritmas, pagal kurį žmogus bunda ir užmiega. Nuo vaikystės išmokome migdytis su tamsa, o keltis su šviesa. O po naktinio darbo reikia gultis keliantis saulei. Jet lagas niekur net nekeliavus. Dėmesys, darbingumas, nuotaika, apetitas ir miego režimas – susigadina viskas. Atsistatymui reikia bent kelių dienų ir išsimiegojimo, bet dažnai po paros vėl į darbą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)