Genetikas, medicinos mokslų daktaras, ilgaamžiškumo specialistas Vaidas Dirsė patarė, kaip teisingai pasirinkti vitaminus ir papildus. Jis atsakė, ar egzistuoja prastų sudėčių papildai, ar skirtingos jų formos iš tiesų reiškia ne tik skirtingą kainą, bet ir kitokį pasisavinimą, o taip pat įspėjo, kokios pasekmės gresia perdozavus vieno arba kito papildo ar vitamino.

Būdas, kaip tiksliausiai parinkti papildus

Norintiems jaustis geriau, daktaras V. Dirsė visų pirma patarė pradėti nuo sveikos gyvensenos ir sveikos mitybos. Bet, kadangi dėl intensyvaus gyvenimo ritmo ne visada pavyksta sveikai gyventi ir maitintis, gali pagelbėti ir papildai. Tiesa, papildų lengva perdozuoti.

„Teko turėti patirčių ir girdėti iš užsienio kolegų, kai asmuo pats pasitaria su draugais, pažįstamais, susidėlioja papildus ir vėliau būna jau tam tikros medicininės būklės. Reikėtų pasitarti su šeimos gydytojais, kokie papildai ir kokie jų kiekiai tiktų“, – siūlė genetikas V. Dirsė.

Kaip sakė specialistas, šiuo metu prasidėjo labai įdomus tyrimas, kurio esmė – parinkti žmogui jam asmeniškai tinkamiausius papildus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją