Savo siūlymus dėl teisės aktų pataisų darbo grupė įpareigota pateikti iki kitų metų sausio 15 dienos. Grupės vadovu paskirtas sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis.

Taip pat grupėje yra ministerijų, Valstybinės ligonių kasos, akademinės bendruomenės atstovai. Grupei leista pasitelkti ekspertų, valstybės institucijų ir įstaigų atstovų.

Konstitucinis Teismas gegužės viduryje paskelbė, kad Konstitucijos 53 straipsnio 1 dalyje įtvirtinta nemokamos medicinos pagalbos piliečiams valstybinėse gydymo įstaigose garantija įpareigoja valstybę užtikrinti jai įgyvendinti būtinas sąlygas, t. y. ne tik sukurti reikiamą valstybinių sveikatos priežiūros įstaigų tinklą, bet ir iš valstybės biudžeto lėšų apmokėti šios pagalbos teikimo išlaidas.

Sveikatos apsaugos ministras V. P. Andriukaitis anksčiau yra sakęs, kad parengti įstatymų projektus įgyvendinant nutarimą dėl sveikatos apsaugos sistemos reikės metų ar dvejų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (138)