Lieknos figūros priešais jie įvardijo tokius dalykus kaip įprotį visur važinėti automobiliu ir naudotis televizijos pulteliais. Žinoma, kartais būna kalta ir genetika.

Iš viso jie išskyrė 108 faktorius, kuriuos suskirstė į septynias grupes (socialinius, psichologinius, mitybos, aplinkos, televizijos, kompiuterių ir spaudos įtakos).

Į socialinių faktorių grupę pateko draugai, kai vakarienė su jais nesunkiai nustelbia sporto užsiėmimus. Tačiau didžiausią pavojų kelia rutina. Būtent su ja tenka kovoti, atliekant kasdienes pareigas. Skanus maistas yra savotiška psichologinė premija, tačiau ją gavęs, žmogus paprastai suvalgo daugiau, negu reikia jo organizmui.

Dėl nuolatinio naudojimosi automobiliais ir televizijos pulteliais žmogus mažiau juda, o nesveiko maisto reklama per televiziją situaciją dar labiau pablogina. Dietologai rekomenduoja televizijos kanalus spaudyti rankiniu būdu, o reklamos metu užsiimti namų rūpesčiais. Tai padės kiekvieną valandą papildomai sudeginti 55 kcal.

Jei nesugebate atsisakyti sveikatai žalingų maisto produktų, tai bent valgykite juos mažesnėmis porcijomis. Bulvių traškučius dietologai pataria perpilti į lėkštę – joje lengviau kontroliuoti suvalgomo maisto kiekį. Dirbant biure, kas valandą derėtų daryti pertraukėles – tai padės sudeginti 120 kcal., o reguliariai keičiant įprastą sėdėjimo pozą prie kompiuterio, galima atsikratyti 350 kcal.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)