59 metų Wayne Watsonas tvirtina, jog skrudintų kukurūzų gamintojas ir prekybos centrų tinklas, kuriame jais buvo prekiaujama, elgėsi aplaidžiai ant produktų pakuotės nenurodydami, jog sviesto skonį suteikianti cheminė medžiaga – diacetilis – kelia pavojų žmogaus sveikatai.

Minėtoji cheminė medžiaga sukelia tam tikros formos obstrukcinę plaučių ligą. Ši liga nepagydoma, skelbia „WebMd“.

Denverio priemiestyje gyvenantis W. Watsonas – pirmasis spragintų kukurūzų pirkėjas, kuriam buvo diagnozuota ši liga, dar vadinama bronchiolitis obliterans, sakė amerikiečio advokatas Kennethas McClainas.

Ši liga W. Watsonui buvo diagnozuota 2007 metais. Teigiama, kad ligą sukėlė sviesto skonio suteikiančios cheminės medžiagos įkvėpimas į plaučius. Amerikietis mikrobangų krosnelėje paruošiamus spragintus kukurūzus valgydavo kiekvieną dieną.

Per pastaruosius 15 metų dėl diacetilo sukeltų sveikatos problemų į teismą kreipėsi nemažai žmonių – pirmiausia tai buvo spragintų kukurūzų gamyklų darbuotojai.

Teismas nusprendė, kad spragintus kukurūzus gaminanti bendrovė „Gilster-Mary Lee Corp“ turi padengti 80 proc. 7,2 mln. dolerių kompensacijos sumos. Likusią dalį nukentėjusiam privalės išmokėti „King Scoopers“ prekybos centrų tinklas ir jo pagrindinė bendrovė „Kroger Co“.

Atsakovų advokatas teismui sakė, kad W. Watsonui sveikatos problemų dėl jaunystėje padarytos klaidos – esą kaip kilimų valiklį jis naudojo pavojingą chemikalą.

„King Soopers“ ir „Kroger“ atstovas sakė, kad bendrovės teismo sprendimą skųs. „Gilster-Mary Lee Corp“ advokatas situacijos nekomentuoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)