Kaip rašė dienraštis „Lietuvos rytas“, keliolika kardiologų pasirašė ir laikinai ligoninei paskirtai Česlovai Špūrienei atsiuntė laišką, kuriame atvirai įvardijo visus vadovaujančius asmenis, persekiojusius iš gyvenimo pasitraukusią kolegę. Taip pat rašte išvardinta 11 gydytojų pavardžių, per pastaruosius porą metų priverstų palikti minėtąją ligoninę.

Deja, šis raštas atsidūrė skunde minimo padalinio vadovo rankose. Šis esą žadėjo, kad pasirašiusieji sulauks atsako ir jis „nebebūsiantis geras“.

Po publikacijos Respublikinės Šiaulių ligoninės viešųjų ryšių specialistė Sonata Tenytė išdėstė ligoninės poziciją.

„Norime akcentuoti, kad straipsnyje minimas laiškas nebuvo asmeninis ir adresuotas tik laikinai Respublikinės Šiaulių ligoninės vadovei Č. Špūrienei. Tarnybinį raštą, Respublikinės Šiaulių ligoninės Širdies ir kraujagyslių centro darbuotojai pateikė oficialiai jį užregistruodami 2021 m. birželio 4 d. ligoninės Dokumentų valdymo ir klientų aptarnavimo skyriuje.

Respublikinės Šiaulių ligoninės Priėmimo skyrius

Respublikinės Šiaulių ligoninės administracija, į pateiktą raštą ir jame išdėstytus teiginius, lūkesčius, išdėstytas problemas reagavo operatyviai – 2021 m. birželio 10 d. sukviestas Respublikinės Šiaulių ligoninės Širdies ir kraujagyslių centro darbuotojų susirinkimas. Tam, kad visa situacija būtų išsamiai aptarta, o išsakyti savo poziciją, nuomonę, lūkesčius turėtų kiekvienas darbuotojas. Susirinkime dalyvavo administracijos atstovai, Širdies ir kraujagyslių centro vadovė ir centro darbuotojai.

Susirinkime dalyvavusių darbuotojų buvo paprašyta pasisakyti ir pareikšti savo nuomonę apie rašte išdėstytus teiginius. Tačiau atkreipiame dėmesį, kad darbuotojai susirinkimo metu dalyvavo ne itin aktyviai, buvo pasyvūs.

Pagrindiniai rašte išsakyti teiginiai, susiję su neetiškais pasisakymais ir darbuotojų darbo grafikų sudarymo problemomis. Susirinkime nutarta, kad darbinėje aplinkoje neturi būti vartojami žodžiai, frazės, kurios gali žeisti kolegas, sukuria spaudimo, bauginimo jausmą. Taip pat nutarta tris mėnesius kontroliuoti Širdies ir kraujagyslių centro darbuotojų darbo grafikų sudarymo atitikimą pagal LR darbo kodekse numatytą tvarką. Širdies ir kraujagyslių centro darbuotojams sudaromi grafikų projektai bus apsvarstomi kartu dalyvaujant raštą pasirašiusiems darbuotojų atstovams, laikinai Respublikinės Šiaulių ligoninės vadovei Č. Špūrienei, Žmogiškųjų išteklių valdymo skyriaus ir Teisės skyriaus atstovams“ – rašoma S. Tenytės atsiųstame rašte.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)