Neteisingas maisto laikymas gali pakeisti produktų skonį arba juos teks greičiau nei norėtųsi išmesti. „The Telegpaph“ pateikia patarimus, kaip teisingai surūšiuoti maisto produktus.

Išlaikykite reikiamą temperatūrą

Maistui tinkamiausia temperatūra nuo 0 iki 4 laipsnių, nes tokioje temperatūroje užkertamas kelias bakterijų dauginimuisi, kurios ir priverčia maisto produktus sugesti.

Viršutinės lentynos

Viršutinės lentynos labiausiai tinka maisto produktams, kurių nereikia kepti prieš valgant: tai yra įvairūs maisto likučiai, išvirta ar kepta mėsa, gėrimai, prieskoninės žolelės ir kitas jau paruoštas maistas.

Šaldytuvo viršus

Jeigu tik įmanoma nelaikykite ant šaldytuvo nieko. Tam, kad šaldytuve būtų išlaikyta pastovi temperatūra, visas karštas oras pašalinamas pro šaldytuvo viršų į aplinką, todėl, jeigu jums nepatinka supelijusi duona, geriau venkite bet kokių produktų laikymo šaldytuvo viršuje. Jeigu virtuvėje trūksta vietos, geriau šaldytuvo viršuje laikykite gaminimo knygas ar kitą virtuvės įrangą.

Durelės

Ši vieta yra šilčiausia šaldytuvo vieta, todėl čia geriau laikyti produktus, kurie turi konservantų, apsaugančių nuo gedimo, tokie kaip majonezas, apelsinų sultys ir t.t, jeigu šioje vietoje laikysite kiaušinius ir pieno produktus, tai nebus pats geriausias sprendimas.

Žemesnės lentynos

Šalčiausia šaldytuvo vieta, todėl ten geriausia laikyti kiaušinius, pieno produktus, žalią mėsą, jūros gėrybes ir kita. Žalios mėsos ir pieno produktus patartina laikyti sandariai uždarytus ir padėtus ant lėkštės, kad bakterijos, gadinančios maistą, neišplistų į aplinką ir nepasklistų po šaldytuvą.

Stalčiai

Laikykite savo vaisius ir daržoves atskiruose stalčiuose, dauguma vaisių, tokių kaip kriaušės, persikai ir slyvos išskiria dujas, kurios gadina maistą, todėl gali pakenkti šalia esančioms daržovėms.

Šaldiklis

Šaldiklyje galite laikyti ne tik šaldytus produktus, bet ir tuos, kurių reikės vėliau, kai kuriuos pusgaminius, makaronų padažą, tortilijas ir netgi kai kuriuos kiaušinius. Supakuokite maistą sandariai plastikiniuose maišeliuose ar šaldymo maišeliuose.

Produktai, kurie gali būti laikomi šaldytuve arba ne

Kiaušiniai. Kiaušiniai yra akyti, todėl labai sugeria kvapus, kurie yra aplink, todėl, jeigu šaldytuve laikote kažką labai aštriu kvapu, geriau kiaušinius laikykite toliau nuo kvapą skleidžiančių produktų.

Šampanas. Naujo moksliniai tyrimai rodo, kad šampano laikymas šaldytuve gali pratęsti jo galiojimą laiką ir padėti išvengti parudavimo.

Riešutai ir aliejai. Riešutai ir aliejai gali būti laikomi šaldytuve, siekiant kuo ilgiau išlaikyti juos šviežius ir kokybiškus.

Produktai, kurių nereikėtų dėti į šaldytuvą

Duona. Viena dažniausiai pasitaikančių klaidų šaldytuve laikyti duoną, tai nėra gera mintis, nes šaldytuve laikoma duona išdžiūva, tačiau ji iki trijų mėnesių gali būti laikoma šaldiklyje.

Pomidorai. Dažniausiai sudžiūva, jeigu nėra laikomi kambario temperatūroje, tačiau šaldytuve jie tampa miltingi ir bekvapiai.

Svogūnai, moliūgai ir bulvės. Geriausia laikyti tamsioje spintoje, kurioje mažai drėgmės, tačiau šaldytuve šiems produktams ne vieta.

Bendrieji patarimai

Po didelio apsipirkimo paprastai norime visus produktus patalpinti į šaldytuvą, tačiau geriausia to nedaryti, nes perpildytame šaldytuve atsiranda karšto oro tarpai, kai šaltis nebegali laisvai judėti erdvėje, todėl teisingas šaldytuvo organizavimas nepadės.

Jeigu atidarėte skardinę ir išnaudojote ne visą jos turinį, niekada nestatykite skardinės atgal į šaldytuvą, nes maistas gali sureaguoti su skardinės metalu ir greičiau sugesti. Taip pat šaldytuvą patariama valyti kartą į mėnesį, kad išvengtumėte nepageidaujamų kvapų ir besikaupiančių bakterijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)