„Priežastis tame, kad mūsų maisto racione yra maisto produktai, išauginti ne mūsų krašte. Mūsų genai neatpažįsta to maisto, kuris kilęs ne iš mūsų žemės. Kadangi mūsų karta valgė viską, kas išauginta Lietuvoje – ir mėsytė, ir grūdai, javai, šakniavaisi augo čia pat – todėl per šimtmečius genai yra prisitaikę tam maistui“, - sako L. Klimka.

Pasak jo, tam, kad prisitaikytume prie maisto produktų, išaugintų ne mūsų žemėje, dar praėjo per mažai laiko.

„Praeis keli šimtai metų ir prisitaikysime – tapsime globalaus pasaulio dalimi. Turbūt čia reikia laiko, juk genetiniai pokyčiai labai lėti“, - teigė L. Klimka.

Pasak jo, mūsų genai atpažįsta, kas yra iš mūsų žemės, ir tai yra mums sveikiausia.

Visą laidos „Žvilgsnis“ įrašą klausykite čia.