Tyrimai rodo, kad pusryčiai pradeda metabolizmo procesą organizme, taigi pusryčiavimas – tinkamiausias būdas pradėti dieną. Vis dėlto pusryčiams tinka ne bet kas, o neteisingai pasirinktas maistas gali sugriauti pastangas atsikratyti svorio. Taigi news.health.com rekomenduoja vadovautis šiomis pusryčių taisyklėmis ir sėkmingai lieknėti.

Valgykite iš karto

Atlikti tyrimai rodo, kad pusryčiavimas padeda suaktyvinti metabolizmą, taigi rekomenduojama pavalgyti ne vėliau kaip 30-60 min. po to, kai atsibudote – taip išnaudosite visą organizmo turimą riebalų deginimo potencialą. Valgymas vos nubudus mažina alkio jausmą dieną, o tai reiškia, kad pietums ir vakarienei rinksitės sveikesnius patiekalus. Vis dėlto ką daryti, jei jums pusryčius valgyti tikra kančia? Jei vien nuo minties apie maistą anksti ryte darosi negera, mėginkite pusryčiams išgerti tirštą kokteilį.

Geriausias pasirinkimas – baltymai

Daug baltymų turintys produktai – kiaušiniai ar graikinis jogurtas – tai puikiausias pasirinkimas ryte: suvalgysite mažiau ir numesite svorio. Atliktas tyrimas parodė, kad dieną nuo kiaušinių pusryčiams pradėjusios moterys atsikratė dvigubai daugiau svorio nei tos, kurios pusryčiams rinkosi miltinius produktus. Baltymai – tai puikus pasirinkimas sotumo jausmui pasiekti ir gauti reikiamą energijos kiekį. Be to, šie produktai virškinami ilgiau nei kiti dažnai pusryčiaujančiųjų dėmesį patraukiantys maisto produktai.

Nepamirškite bananų

Pusryčiams rinkdamiesi atspariojo krakmolo sudėtyje turinčių produktų jausitės sotūs ir sudeginsite daugiau kalorijų, nes ši medžiaga skatina organizmą eikvoti riebalus kaip energijos šaltinį. Atspariojo krakmolo gausu bananuose ir avižose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)