Paaiškėjo, kad netgi egzistuoja ir tualete jaučiamos gėdos skalė.

Indianos universiteto darbuotojai išsiaiškino, kad mažiausiai streso žmonėms kelia faktas, kad juos tualete išgirs sutuoktinis, o didžiausią siaubą kelia viešoje vietoje gretimoje kabinoje griausmą galintis išgirsti asmuo.

Kalbant apie lytis, labiausiai tualete nenori būti išgirsti homoseksualūs vyrai ir heteroseksualios moterys. Mažiausiai dėl tokių dalykų galvą suka homoseksualios moterys – šiuo klausimu jautresni net vyrai.

Nieko keisto, kad viešai pagadinti orą vyrams neatrodo taip gėdinga kaip moterims. Kalbant apie bandymus nuslopinti tualete natūraliai neišvengiamus garsus, žmonės imasi pačių įvairiausių triukų.

„Kai kurie stengiasi kontroliuoti išleidžiamą garsą“, – teigiama specialistų parengtose išvadose.

Vienas homoseksualus vyras atskleidė: „Jeigu nujaučiu, kad sulauksiu galingo garso, pasistengiu oro išleisti po truputį, kad nesudrebėtų sienos“.

Kitas būdas išvengti gėdos – tualete lankytis rytais ar vėlai vakarais, naudotis atokiausiai pastate esančiu tualetu, atsukti čiaupą ar iš viso vengti viešųjų tualetų.

Tyrimo, kuriame dalyvavo 172 universiteto studentai, autoriai domėjosi „socialiniais nuogąstavimais, susijusiais su tuštinimusi ir dujų kaupimusi organizme“. Tyrimo rezultatai skelbiami leidinyje „Social Problems“. 

2011 metais buvo išleista knyga „How to Poo at Work“. Knygoje pateikiama patarimų, kaip tuštinantis darbo tualete išvengti galimai nemalonių situacijų. Knygos autoriai pataria, kaip elgtis, kai gretimoje kabinoje užsidaro viršininkas, kai užsikemša unitazas, kai po jūsų į dvokiančią kabiną taikosi užeiti kolega arba baigiasi tualetinis popierius.

Daugiau įdomių ir vertingų sveikatos, psichologijos naujienų – mūsų „Facebook“ paskyroje. Prisijunk ir apie viską sužinok pirmas!


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (156)