Adamas iš Kentukio valstijos, JAV, atsikratė tiek kilogramų, kiek sveria du vidutinio sudėjimo žmonės, tačiau prisipažino, kad neketina pašalinti nukarusios odos, nes mokosi priimti savo kūną tokį, koks jis yra. Pasak vyro, jam labai padeda jo sužadėtinė.

Vyriškis papasakojo leidiniui „The Independent“, kad anksčiau kasdien suvartodavo apie 5 tūkst. kalorijų, ir buvo pasiekęs 227 kg svorį.

„Visą gyvenimą norėjau numesti svorį. Bet galiausiai iš tiesų imtis priemonių mane paskatino krūtinės skausmas. Aš maniau, kad tai širdies priepuolis, – pasakoja jis. – Nors diagnozė nepasitvirtino, aš supratau, kad infarktas bet kokiu atveju ne už kalnų.“

„Aš taip išsigandau, kad tai paskatino mane pakeisti per ilgą laiką nusistovėjusius mitybos įpročius. Praktiškai tik tiek ir tereikėjo, nes aš esu įpročių žmogus. “

Nuo 2010 m. jis atsikratė 136 kg – tai prilygsta dviejų vidutinio sudėjimo žmonių svoriui.

Vis dėlto iš pradžių jis nesilaikė sveikos mitybos principų, o valgė apdorotus dietinius patiekalus, kurie neužtikrindavo reikalingo kalorijų kiekio.

„Tiesą sakant, tik priartėjęs prie tokio svorio, kokio siekiau, aš pradėjau valgyti daug sveikiau – tikrą, subalansuotą maistą“, – sako jis.

Vyriškis jau pasiekė tokį svorį, kokį buvo nusistatęs, tačiau jo kūnas sudarkytas nukarusios odos. Vis dėlto jis pareiškė neketinantis kreiptis į plastikos chirurgus, nes odos pertekliaus pašalinimo operacija kelia pavojų sveikatai, be to, brangiai kainuoja. Tokių procedūrų dažniausiai nepadengia JAV sveikatos draudimo planai, be to, dauguma operacijų gali sukelti infekcijas.

„Mano kūnas po nukarusia oda yra tvirtas ir raumeningas, netgi kaulėtas. Bet rankas, pilvą, šlaunis darko nukarusios odos klostės“, – pasakoja vyras ir priduria, kad nukarusi oda komplikuoja jo kasdienį gyvenimą, dėl jos fiziniai pratimai ir judėjimas jam yra visiškai kitokie, nei kitiems žmonėms.

Dabar Adamas mokosi priimti savo naują išvaizdą, ir jį labai palaiko jo partnerė. Norėdamas įamžinti savo metamorfozę, vyriškis išsitatuiravo „500lb“ (227 kg), be šios tatuiruotės jis turi dar vieną, kurioje pavaizduotas avokadas. Tokią pačią tatuiruotę turi ir jo partnerė.

„Turiu sužadėtinę, su kuria mažiau nei po mėnesio tuoksimės. Nuo tada, kai su manimi susipažino, ji pati numetė 45 kilogramus. Ji mane priima tokį, koks aš esu. Bandau ir pats mokytis priimti save tokį, koks esu“, – atvirauja vyras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)