Apie tai praneša telegraph.co.uk.

Telomeros yra apsauginės struktūros chromosomų galuose, apsaugančios DNR nuo pažeidimų. Tai panašu į plastikinius batraiščių galiukus. Ankstesni tyrimai atskleidė, kad trumpos telomeros sietinos su ligomis ir spartesniu senėjimu.

„Kiek žinome, tai didžiausia populiacija grįstas tyrimas, konkrečiai skirtas sąsajai tarp Viduržemio dietos laikymosi ir telomerų ilgio sveikų vidutinio amžiaus moterų atveju, – aiškino šiam tyrimui vadovavusi mokslų daktarė Immaculata De Vivo iš Harvardo visuomenės sveikatos mokyklos. – Mūsų rezultatai patvirtina, kad laikytis šios dietos yra naudinga sveikatos ir ilgaamžiškumo prasme“.

Mokslų daktaras Mike'as Knaptonas iš Didžiosios Britanijos širdies fondo teigia: „Šis didelis tyrimas dar kartą įrodo, kad ilgos telomeros aptinkamos pas tuos, kurie laikosi Viduržemio dietos. Ankstesni to paties tyrimo rezultatai parodė, kad trumpesnes telomeras turi tie, kurie renkasi nesveiką gyvenimo būdą. Šie rezultatai dar kartą patvirtina mūsų informaciją, kad subalansuota ir sveika mityba mažina širdies ligų riziką“.

Tyrimo rezultatai skelbiami leidinyje „British Medical Journal“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)