„Savo aplinką kuriame patys“, – įsitikinusi augalinės mitybos specialistė. Ji nesibaimina garsiai ištarti, kad džiaugiasi gyvenimu. O kartojami teiginiai, kad puikiai jaučiasi ir turi gerą sveikatą, – pildosi.

Gintarė yra tas žmogus, kuris sako, kad gyvenimas gali pasikeisti nuo... maisto.

„Ką mes įdedame į vidų, taip mes ir jaučiamės, o kaip jaučiamės, taip ir atrodome. Kai jautiesi faina, tai tu tiesiog savimi žaviesi. Svarbiausia yra mėgautis ta akimirka, tuo momentu, kurį pati sukuri, o aš sukuriu [pradėdama] nuo maisto“, – paaiškina G. Jonaitytė.

Pasak pašnekovės, kraštutinumai veda prie savęs ribojimo, pykčio ir depresijos. Emocijos, įsitikinusi mitybos ekspertė, tiesiogiai susijusios su tuo, ką valgome. Kuo švaresnis maistas – tuo švaresnės mintys.

Augalinio maisto ekspertė tikina, kad energija, džiaugsmas ir malonumas – tai turime jausti pavalgę, tačiau ne sunkumą ar norą suvalgyti ką nors saldaus.

G. Jonaitytės manymu, mažiau cukraus norisi, kai geriama pakankamai vandens, kai žmogus išsimiegojęs. Priklausomybę nuo cukraus ji sieja ir su savęs apdovanojimo jausmu, todėl ji pataria saldumynus pakeisti malonia veikla, pomėgiais, saule, puikiais santykiais su savimi ir aplinka. Tuomet, pasak pašnekovės, nebus ir tuštumos, kuria norėtųsi užpildyti maistu, dažniausiai įvairaus pavidalo cukrumi.

Išsamiau – Ievos Žigaitės reportaže.