Dauguma žmonių išmeta nesuvalgytus maisto produktus, kai tik pamato, kad baigėsi jų magiška data, nurodyta ant pakuotės. Tačiau Danas Cluderay – pigius maisto produktus su pasibaigusia pardavimo ar geriausios kokybės data pardavinėjančios parduotuvės „Approved Food“ savininkas - tvirtina, kad daugeliu atvejų taip elgtis tiesiog nėra reikalo, rašo independent.co.uk.

D. Cluderay tikina, kad svarbiausia yra šviesti visuomenę, ką reiškia ant pakuotės nurodytos datos: „suvartoti iki“ (tai reiškia, kad po šios datos vartoti produktą jau nėra saugu), „parduoti iki“ (prekybos centrai šią datą naudoja savo pačių vidiniais tikslais) ir „geriausias iki“ (tai reiškia, kad iki šio laiko produktas bus pačios geriausios kokybės).

D. Cluderay neseniai pasirodė televizijos ITV laidoje „Bargain Fever Britain“ ir teigė manantis, kad jo verslas klesti dėl „besikeičiančio požiūrio“. „Dabar vertinama kokybė, kuri gaunama už tam tikrus pinigus, ir žmonės didžiuojasi, kad turi nuovokos“, - sakė jis.

Turint tai galvoje, pristatome 10 maisto produktų, kuriuos paprastai yra saugu valgyti, pasibaigus paskutinei jų pardavimo („sell-by“) dienai.

1. Bulvių traškučiai

Juose esanti druska puikiai apsaugo nuo sugedimo.

2. Šokoladas

Cukrus taip pat apsaugo šokoladą nuo sugedimo.

3. Pomidorų padažas

Tokie maisto pagardai kaip pomidorų padažas šaldytuve arba vėsioje, sausoje vietoje gali išsilaikyti iki vienerių metų.

4. Jogurtas

Jogurtas gali būti valgomas net šešias savaites po galutinės pardavimo datos. Galite netgi nuimti nuo viršaus pelėsį ir suvalgyti tai, kas yra apačioje.

5. Kietasis sūris

Bet kokiu atveju daug sūrių valgomi su pelėsiu ant viršaus ar viduje. Labiausiai saugokitės minkštų sūrių, pavyzdžiui, bri ar kamemberto.

6. Pienas

Pieną galima gerti, kol jis neįgauna blogo kvapo ar nesušoka į gumuliukus.

7. Kiaušiniai

Jei dubenyje su vandeniu kiaušinis plūduriuoja paviršiuje, tai reiškia, kad jo viduje prisikaupė dujų ir bakterijų. Jei kiaušinis nuskęsta – jis nėra sugedęs ir jį galima valgyti.

8. Duona

Jei duona sukietėjo, galite ją šiek tiek pašildyti orkaitėje. Tačiau žiūrėkite, kad ji nebūtų supelijusi.

9. Ryžiai

Ryžiai gali būti laikomi mėnesių mėnesiais ar net metų metais.

10. Vaisiai ir daržovės

Šiuo atveju reikėtų vadovautis sveiku protu. Jeigu vaisius ar daržovė nėra supeliję ir pavirtę į košę, tuomet juos veikiausiai galite valgyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)