Kol dažnas dar vartomės lovoje, Laima jau suka ratus Vilniaus gatvėmis, su savo „Instgram“ sekėjais labindamasi žaismingu: „Labas rytas, mieli sekėjėliai!“, nesvarbu, ar už lango žvarbi žiema, ar pavasaris.

Nors pradėti dieną nuo 4.30 val. ryto ir šalto dušo daug kam atrodo nepakeliamai sunku, žinoma moteris tame mato daug privalumų. Kokių, papasakojo portalo „Delfi“ skaitytojams.

L. Povilaitytė, paklausta, ar visada buvo vyturys, atsakė netikinti tuo, kad būti vyturiu ar pelėda – įgimta.

„Tiesiog mes turime tam tikrą įprotį, kurį, auklėjimo dėka, mums suformuoja tėvai. Aš buvau taip auklėjama, kad keldavausi pakankamai anksti. Vėliau buvo laikotarpis, kai keldavausi šiek tiek vėliau – apie 9 valandą ryte, o gimus vaikui vėl grįžau į ankstyvesnį kėlimąsi“, – prisiminė L. Povilaitytė.

Laima Povilaitytė

Tiesa, iškart moteris labai pareigingai nesilaikė režimo: nors keldavosi apie 6.30–7 val., miegoti eidavo vėliau nei turėtų.

Bet kartą kažkur perskaitė, kad režimas – tiesiausias kelias į laimingą gyvenimą ir nusprendė šia išmintimi sekti: ne tik anksti keltis, bet ir anksčiau eiti miegoti.

„Pradėjus laikytis užsibrėžto režimo iš karto padidėjo darbo našumas. Norėjau kurti verslą, bet man vis pritrūkdavo laiko ir tas kėlimasis anksti man labai šiuo atveju padėjo. Kai atsikeli anksti ryte, pasidarai visus darbus, nes po nakties būni pailsėjus ir energinga, tad visai kitaip viskas dėliojasi.

Bet pastebėjau, kad atsikėlus 6 val. ryto, jau 7 valandą pasaulis pradeda krutėti ir po truputį trukdyti. Tada pradėjau keltis 5 valandą, taip laimėdama dar daugiau ramaus laiko. Ilgą laiką taip kėliausi, o dabar jau keliuosi 4.30 val. – toks laikas man yra tobulas – viską spėju pasidaryti ir puikiai jaučiuosi.

Žinau žmonių, kurie keliasi net ir 3–3.30 val., bet mano manymu tai jau per anksti. Skaičiau, kad mes turime keltis su saule ir eiti miegoti su saule, o kas per daug – tas nesveika“, – įsitikinusi „Delfi“ pašnekovė.

L. Povilaitytė pasakojo, kad pertvarkyti režimą jai sunku nebuvo.

„Niekada nesiimu kažkokių drastiškų priemonių. Pvz., jeigu anksčiau keldavausi 9 val., iškart nepradėjau keltis 6 val. Organizmui reikia leisti apsiprasti. Jeigu taip būčiau dariusi, mes dabar nekalbėtume apie mano režimą. Visą laiką leisdavau kūnui apsiprasti. Kas kokias 4–5 dienas ankstindavau kėlimosi laiką po 15 min.

Paskutinį kartą režimą pakeičiau labai dėkingai, nes keitėsi laikas iš vasaros į žiemos ir išėjo viskas tobulai – mano organizmas mane kėlė 4.30 val.,tad taip ir palikau.

Žadintuvas

Kėlimasis anksčiau neturi būti drastiškas. Geriau pabandyti kas kelias dienas keltis po 10 min. anksčiau ir nepamiršti anksčiau nueiti miegotim, negu griebtis kraštutiumų ir vėliau palūžti. Taip gali susidėlioti, kokį nori režimą“, – patarė Kamtauta Braškė.

Į tai, kad Laima yra visą laiką žvali ir energinga, atkreipė dėmesį daug jos sekėjų ir nusprendė imti pavyzdį: taip pat keltis anksčiau.

„Labai daug žmonių man parašo, kad pradėjo anksčiau keltis ir dėl to džiaugiasi. Mamos, kurios sau nerasdavo laiko, pradėjusios anksčiau keltis, jo randa: ramiai atsigeria kavos ir tada eina ruošti vaikus į darželius ir mokyklas. Ankstyvas rytas – ypatingas laikas, nes žemė neišvaikščiota, oras – neiškvėpuotas. Visur tyla, ramuma, miestas dar neatsibudęs, tad taip galime pasisemti energijos visai dienai. Kai apie tai pasakoji, kiti irgi bando anksčiau atsikelti, pajausti to galią. Dar niekas pabandęs nerašė man, kad grįžo prie ankstesnio režimo. Gal koks procentas tokių ir yra, tik jie, matyt, bijo man prisipažinti,“ – spėjo pašnekovė.

Nors jau prie ankstyvo kėlimosi priderino vidinį laikrodį, L. Povilaitytė sakė žadintuvą vis tiek nusistanti, nors labai dažnai atsikelia likus porai minučių prieš jam nuskambant. Ar pavyksta atsikelti be žadintuvo, priklauso nuo nuovargio vakare, miego kokybės. Žadintuvo moteris nenusistato tik savaitgaliais, bet ir tada atsikelia apie 5–5.30 val.

Laima patikino niekada nespaudžianti mygtuko „Snausti“, kad ir kaip tingėtųsi keltis.

„Tas pasnaudimas man asmeniškai labiau sukelia nuovargį, nei padeda pailsėti. Gal labiau išvargina net ne tas užmigimas vėl, bet gulinėjimas ir telefono „skrolinimas“. Pirmasis pusvalandis nubudus yra labai svarbus, mes esame labai energingi, nes vos tik atsikeliame po nakties pailsėję, turime beprotiškai daug energijos, todėl labai svarbu kur ją nukreipsime. Tada net mūsų mintys yra labai stiprios. Jeigu tą laiką praleidžiame internete, mus tai stipriai iškrauna, todėl galime pasijaust išvargę, negatyvūs ar visą dieną prislėgti.

Laima Povilaitytė

Labai svarbu, ką mes darome tik atsikėlę. Todėl aš tik atsikėlusi iškart einu darytis savo rutinos, kad pakraučiau kūną. Net minties sau neprileidžiu, kad dar pagulėčiau, nes žinau to pasekmes. Beje, sako, kad žmonės, kurie atsikelia tik suskambus žadintuvui, yra pavojingi“, – nusijuokė pašnekovė.

Ryto rutina, apie kurią Laima užsiminė, yra gana griežta.

„Išlipusi iš lovos programuoju smegenis tam tikriems dalykams, kuriuos noriu pasiekti ar esu pasiekusi. Rašausi padėką sveikatai, gyvenimui, arba tai, ko noriu pasiekti ir pan. Tas pačias mintis rašausi tol, kol jos materializuojasi.

Tuomet einu į dušą: prausiuosi tikrai ne po lediniu vandeniu, o tokiu į šiltesnę pusę. Tik baigiant praustis sukuosi aplink savo ašį apie 1–1,5 min. po šaltu dušu, kad pažadinčiau kūną. Tai ne tik padeda atsibusti, bet ir odai suteikia daug stangrumo: moterims, kurios nori atrodyti jaunos ir gražios, labai rekomenduoju išbandyti kontrastinį dušą, nes oda tikrai tampa labai stangri, nesubliuškusi.

Šaltas dušas

Vėliau atlieku veido rutiną: tepu serumus, kremus ir pan., o tada išeinu po rajoną pavaikščioti pusę valandos, keisdama maršrutus, kad smegenys prie to nepriprastų. Vaikščiojant ateina įvairiausių minčių bei idėjų, būna, kad sukant ratus aplink rajoną, klausausi audio knygų ar atlieku ėjimo meditaciją. Tas vaikščiojimas išties yra magiškas, nors kažkam gal atrodau, kaip išprotėjusi, kuri 5 val. ryto išeina iš namų ir tiesiog eina kur akys veda, tačiau nauda kurią gaunu atperka viską. Juokiasi iš manęs sekėjai, kad aš butelius gal renku, kol niekas nemato“, – nusijuokė Kamtauta Braškė.

Pusryčiai laukia tik grįžus po pasivaikščiojimo. Moteris teigia nekišanti maisto į dar tebemiegantį kūną.

Paklausta, kokie tie pusryčiai, puikia išvaizda galinti didžiuotis Laima sakė, kad rytą pradeda suvalgydama 60 gramų košės. Tada, praėjus kiek daugiau nei pusvalandžiui po valgio, ji eina daryti valandos trukmės treniruotę. Treniruotes moteris veda ir visiems norintiems nuotoliniu būdu.

Laima Povilaitytė

Pasportavusi ji suvalgo ir varškės su riešutais, kad pamaitintų raumenis ir pasirūpintų tvirtėjančiu kūnu. Pašnekovė nemano, kad save reikėtų alinti dietomis: kūnui reikia pilnavertės mitybos, iš jos mes gauname energijos, dėl ko jaučiamės puikiai. Ji primena: jeigu norite ilgai mėgautis puikia savijauta, balansas būtinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)