– Pradėkime nuo to, kuo bėgimas apskritai yra naudingas?

– Bėgimas yra natūrali žmogaus judėjimo forma, todėl galime ieškoti daug naudos šioje veikloje. Visų pirma, pastovus bėgiojimas gali sumažinti mirtingumo nuo širdies ir kraujagyslių sistemos bei onkologinių susirgimų riziką iki 23-30 proc. Tai yra išties reikšmingi skaičiai. Tokį efektą galima pasiekti net bėgiojant tik kartą per savaitę ar ne mažiau nei 50 min.

Vis dar gajus mitas, jog bėgimo metu dyla sąnariai. Atvirkščiai, tyrimai rodo, jog mėgėjiškai bėgiojant ilgas distancijas, sumažėja kelio ir klubo osteoartrito rizika. Akivaizdu, jog bėgimas stiprina sąnarius.

Yra patikimų įrodymų, jog bėgimas gerina emocinę būseną, miego kokybę, stiprina imunitetą, raumenis, padeda numesti svorio, pagerinti gliukozės apykaitą organizme, kognityvines funkcijas. Sąrašas tikrai dar gali tęstis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)