„Tai pats blogiausias dalykas, - „Business Insider“ sakė daktaras chiropraktikas Janas Lefkovitzas iš klinikos „Body in Balance Chiropractic“. – Niekada nereikėtų miegoti ant pilvo: tokia poza priverčia persukti stuburą“. 

Kadangi žmogus nemiega veidu įsikniaubęs į pagalvę, miegodamas ant pilvo jis pasuka galvą į vieną arba kitą pusę, o tai kelia įtampą kaklui ir sukelia nesutapimo problemas, pažymi J. Lefkovitzas.

„Jeigu miegate 8 valandas per parą, vadinasi pramiegate trečdalį savo dienos. Taigi trečdalį savo gyvenimo praleidžiate su persuktu stuburu“, - aiškino specialistas, pridurdamas, kad tokia miegojimo poza gali sukelti kaklo ir nugaros skausmus.   

Jeigu esate įpratęs miegoti ant pilvo, lengviausias būdas atsikratyti šio įpročio – pradėti miegoti ant šono.   

J. Lefkovitzas taip pat rekomenduoja nepagailėti pinigų viso žmogaus ūgio pagalvei.   

„Tai tikrai, tikrai geras būdas išvengti apsisukimo ant pilvo, nes pagalvė neleis to padaryti, - teigė jis. – Vieną pagalvės galą pasikiškite tarp kelių, o kita pagalvės dalis turi būti prieš jūsų kūną. Galite miegoti, pasidėję ant jos viršutinę ranką“.   

Pagalvė trukdys jums apsiversti ant pilvo, todėl miegosite ant šono. Be to, tokia pagalvė itin naudinga nuo skausmo apatinėje nugaros dalyje kenčiantiems žmonėms – tarp kelių prakišta pagalvė užtikrins taisyklingą šlaunų padėtį ir apsaugos dubenį nuo persukimų.

Tuo metu, anot psichologų, mėgstamiausia miego poza išduoda ne tik emocinę būseną, bet ir charakterio bruožus.

Gulėjimas ant pilvo neretai vadinamas „laisvės poza“. Teigiama, kad taip miega nuolatos besiblaškantys ir nežinantys, ko nori, žmonės. Jie esą nuolat jaučia nerimą ir įtampą, tačiau niekada neatsisako padėti, todėl jie iš tiesų nuostabūs bičiuliai.

Daugiau įdomių ir vertingų sveikatos, psichologijos naujienų – mūsų „Facebook“ paskyroje. Prisijunk ir apie viską sužinok pirmas!


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)