Kaip atlikti judesius, žiūrėkite išsamią instrukciją vaizdo įraše.

„Lenkimosi į priekį, išlaikant tiesias kojas per kelius, testas rodo juosmeninės dalies stuburo slankstelių paslankumą ir užpakalinės šlaunies raumenų elastingumą, – judesį komentuoja kineziterapeutė J. Kliukaitė.

- Stovint tiesiai ir nesikūprinant reikia smakru paliesti krūtinę. Jei šio judesio nepavyksta atlikti, galima nustatyti užpakalinės kaklo dalies raumenų sutrumpėjimą ir priekinės kaklo dalies raumenų silpnumą. Taip nutinka tuomet, kai galvos padėtis ilgą laiką yra šiek tiek pasvirusi i priekį, pavyzdžiui, nuolat žiūrint į telefoną."

Pasak kineziterapeutės, rankų sukabinimas viena su kita už nugaros parodo pečių juostos amplitudės normą ir aplink mentę dirbančių raumenų judrumą. Jei nepavyksta susikabinti rankomis už nugaros, reikėtų ieškoti problemos, kurie pečių juostos raumenys yra sutrumpėję. Raumenys sutrumpėję dažniausiai dėl netaisyklingos laikysenos, ilgo sėdėjimo prie kompiuterio.

„Raumenų disbalansas atsiranda dėl mažo fizinio aktyvumo, nuolatinio stovėjimo ar sėdėjimo, padėties nekeitimo. Iš pradžių skausmas gali būti nejaučiamas, nes kiti raumenys pradeda kompensuoti nedirbančių raumenų darbą, – pasakojo kineziterapeutė.

Skausmo atsiradimas parodo, kad problema sustiprėjo. Reikėtų nepamiršti rūpintis savo sveikata ir visada atsiminti, kad prevencija visada yra geriau negu gydymas.

Jeigu atlikus šiuos testus pajautėte skausmą, diskomfortą arba jų atlikti nepavyko, rekomenduočiau pasikonsultuoti su kineziterapeutu ir nepamiršti atlikti mankštą kiekvieną dieną!“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)