Apie 9 iš 10 dietų baigiasi nesėkme, tačiau tyrėjai teigia, kad dėl to žmonėms nereikėtų prarasti ryžto, nes svorio metimo ir priaugimo ciklas yra vis tiek naudingesnis jų sveikatai negu pasirinkimas svorio visiškai nemesti.

Medicinos ekspertų teigimu, „jojo“ dietos besilaikiusiems (numetusiems svorio, tačiau vėliau jo vėl priaugusiems) žmonėms numatoma gyvenimo trukmė buvo tokio pat ilgio, kaip ir nuolat dietos besilaikantiems asmenims.

Birmingham mieste esančio Alabamos universiteto biostatistikas dr. Davidas Allisonas teigė, kad žmonės į dietą turėtų žiūrėti kaip į apsilankymą pas dantistą: „Jeigu kas 6 mėnesius lankotės pas dantistą reguliariai patikrai, jis jums nuvalys apnašas, duos šepetuką ir lieps reguliariai valytis dantis.

Tačiau praėjus keliems mėnesiams, apnašos sugrįš – taip pat yra ir su svoriu. Bet niekas nesako, kad dantistai – nemokšos, jie sako, kad taip ir turi būti.“

Nors dauguma baiminasi, kad„jojo“ dieta, arba svorio metimo ir priaugimo ciklas, yra žalingas sveikatai, tačiau ekspertas pasakojo, kad pagal neseniai su pelėmis atliktą eksperimentą, pelės, kurioms buvo skirta dieta ir kurios vėliau svorio vėl priaugo, gyveno ilgiau negu tos, kurioms buvo leista nuolat turėti antsvorio.

Oksfordo universiteto dietos ir sveikatingumo profesorė Susan Jebb teigė pritarianti minčiai, kad dietos laikytis verta, net jeigu svorio vėliau ir vėl priaugama. Moteris tikino, kad tai įrodo ir ne vienas anksčiau atliktas medicininis tyrimas.

Tačiau King‘s koledžo profesorius Timothy‘is Spectoras teigė, kad „jojo“ dieta ilgainiui vis tiek užsibaigia svorio priaugimu, o antsvoris neretai būna didesnis negu tų, kurie dietos apskritai nesilaiko.

Be to, ekspertai perspėja, kad antsvoris gali būti „užkrečiamas“ – anot jų, bendravimas su žmonėmis, kuriems svoris auga, padidina tikimybę, kad ir jūs pradėsite storėti. Pagal tai, bendravimas su žmonėmis, kurie gyvena aktyvų fizinį gyvenimą, skatins sveikesnės gyvensenos imtis ir jus.

Jungtinėje Karalystėje maždaug du iš trijų suaugusiųjų turi antsvorio. Medicinos ekspertai perspėja, kad jis padidina IItipo cukrinio diabeto, kepenų ligų ir netgi vėžio išsivystymo tikimybę.